Restaurant, bar, bacaro – hier eet je het allerbest in Venetië

Een goed restaurant vinden in Venetië is nog moeilijker dan een snelweg oversteken als kikker. De stad is een mijnenveld van tourist traps, en dit lijstje lievelingsen is je kogelvrije vest. Want al zijn deze restaurants in Venetië heus niet geheel toeristvrij, loop je er wel met gelukzalige glimlach op het gezicht en volgevroten vlindertjes in de buik naar buiten.

7x de beste restaurants Venetië

Il Ristorante Adriatica

Molto, molto, molto mooi en weg van de toeristische drukte van de stad, in een wijk drukbevolkt door bars, restaurants en vintagewinkels. Zowel het moderne interieur van het palazzo (het hele hotel is biùtiful) als het menu is geïnspireerd op de Adriatische Zee. Verse producten uit alle regio’s van de oostkust, bereid op eigen, frisse wijze. Sono innamorato.
Il Ristorante Adriatica – Fondamenta Zattere Al Ponte Lungo 1412, Venetië

Antiche Carampane

Een klein, oud restaurantje geliefd onder de Italianen en als restauranttip buiten Venetië ook niet onopgemerkt gebleven. Hier moet je heen voor vis, maar in het speciaal voor streekproduct moeche (in dialect), een krabsoort die in de lente en herfst z’n schaal verliest en op de kaart verschijnt. Buiten Venetië vind je ‘m haast niet en hier is-ie op z’n best.
Antiche Carampane – Rio Terà de le Carampane 1911, Venetië

Corte Sconta

Binnen een typisch Venetiaanse bacaro (eenvoudige osteria met focus op wijn), buiten prachtig zitten onder een groene pergola van wijnranken. Maar laat je niet misleiden door die looks; het eten is er dan net zo traditioneel als het interieur en draait dus uiteraard om vis, de uitvoering ervan is allesbehalve eenvoudig.
Corte Sconta – Calle del Pestrin 3886, Venetië

Ristorante Wistèria

Eigenaren Andrea en Max begonnen ooit een simpele taverne, maar dat smaakte naar meer. Zonder de Venetiaanse cultuur te verliezen begonnen ze bij Wistèria (vernoemd naar de prachtige blauweregen langs het terras) met een standje hoger en moderner koken. Met een team van jonge honden in de keuken hengelden ze een Michelinster binnen. Hier eet je dan ook een innovatief en fotogeniek menu, met het bijbehorende prijskaartje.
Ristorante Wistèria – San Polo 2908, Venetië

Harry’s Bar

Klinkt misschien niet bar Italiaans, maar bij Harry’s Bar werd toch echt de carpaccio geboren én ontstond de bellini-cocktail. Schrijvers, schilders, kunstenaars, aristocraten, koningen en koninginnen gingen je voor sinds de opening in 1931. Een restaurant in Venetië om bezocht te moeten hebben dus.
Harry’s Bar – Calle Vallaresso 1323, Venetië 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vino-Vero (@vino__vero)

Vino Vero

Ik hou van wijn en ik hou van wijnbars en ik hou van wijnbars met natuurwijn. Want bij wijnbars met natuurwijn werken kenners die je kunnen laten zien dat natuurwijn niet altijd meurt naar paardenstal. Vino Vero is Sinds 2014 open en inmiddels vele ontmoetingen met de beste wijnmakers verder. Daarnaast een kleine kaart met originele chicchetti die je allemaal tegelijk wilt proberen zoals je ook doet in de gemiddelde wijnbar in Nederland. Houdoe, traditie.
Vino Vero – Fondamenta della Misericordia Cannaregio 2497, Venetië

Cantina Do Mori

Ja, je wil wel traditie? Naar Cantina Do Mori dan voor ouderwetse cicchetti, het Venetiaanse antwoord op antipasti. Ze zeggen dat het de oudste bacaro is van heel de stad, en dat zelfs Casanova er regelmatig wat dames kwam verleiden. Door dat verhaal ben je hier dus niet de enige toerist (al komen er zeker ook nog gewoon Italianen!) en betaal je net iets meer voor je snackie.
Cantina Do Mori – Calle Do Mori 429, Venetië