Tosti bolognese

Tosti bolognese

Voor de echt Italiaan zal het vloeken in de kerk zijn, maar gezien ik er sowieso voor ben om bolognesesaus als een ander gerecht te zien als ragù alla bolognese durf ik zachtjes vloeken wel aan. Daarbij: onze collega’s en buongustai van Favorflav weten heus wat ze doen met deze tosti bolognese.

Alles op de tosti

Van jalapeño’s tot zuurkool, van pastrami to katenspek: wij verwelkomen veel unusual suspects met open armen op onze tosti’s. En dus ook bolognesesaus, want tomatensaus met vlees en extra plakken mozzarella (of andere kaas) op een geroosterde ciabatta maakt dit tot de perfecte lunch. Uiteraard het allerlekkerst met zelfgemaakte saus.

Zo maak je de tosti bolognese

Wat heb je nodig? Een stuk ciabatta of twee sneetjes brood, plakjes mozzarella (of andere smelt-proof kaas) en je restje bolognesesaus. Verdeel de saus over het ene sneetje brood, leg er de plakken mozzarella bovenop, de andere snee brood en leg de tosti voor een paar minuten onder de (tosti)grill totdat de kaas gesmolten is. Makkelijker en lekkerder wordt je lunch niet hoor!

Bron: Favorflav