Van dit bizarre recept raakt een Italiaan volledig over de zeik

Italië is dolce far niente, lekker ontspannen in het warme weer, waarom vandaag iets doen als het ook morgen kan? Totdat je het waagt om iets te zeggen over de lokale cuisine, want dan worden ze bloedlink. Onze collega’s en buongustai van Favorflav wezen ons op deze manier om spaghetti met gehaktsaus te maken, die in het land van de laars bijvoorbeeld he-le-maal verkeerd valt.

Ben je weleens een van deze culinaire misdaden begaan? Als echte Italianen je dat zien doen, krijg je een klap met een pollepel of een woedende blik. Of je dat nooit meer in je hoofd wilt halen, bijten ze je toe. Is dat gek? Nee, wij worden ook een beetje link als we ontdekken wat ze in het buitenland met ‘onze’ haring doen en we zijn trots als onze nationale trots, de bitterbal, ook in het buitenland in de smaak valt. Dus die dogmatische opvatting over familierecepten kunnen we ons heel goed voorstellen. Daarom voelt het kijken naar het filmpje onderaan een beetje alsof je hele griezelige porno gaat kijken: als niemand maar over je schouder ziet dat je een YouTube-filmpje kijkt waarin zó met spaghetti wordt omgegaan.

Spaghetti ín een gehaktbal

De crux is: de gedroogde spaghetti wordt in een soort gehaktbal gevouwen, gebakken in een koekenpan en daarna gegaard in een saus met geraspte augurk, tomatenblokjes en tomatensaus, en daarna gaat er een dikke plak onduidelijke kaas op. Het ziet er supermakkelijk uit – niet gek als je weet dat het een filmpje is van Eenvoudige Recepten, die site doet z’n naam eer aan.

Paardenhoofd

Iedereen kent The Godfather, dus we weten allemaal wat er gebeurt met mensen die zich niet aan de regels houden daar in het zuiden. Daarom hebben we deze pasta nog niet uitgeprobeerd, veel te bang voor een paardenhoofd in bed de volgende ochtend. Durf jij het aan? En: wil je ons laten weten of het een succes is? Als je het nog na kunt vertellen, tenminste. Wij nemen liever geen risico, hoe smakelijk het er ook uitziet. Kijk en huiver.

 

Bron: FavorFlav