Paradijs in Puglia – Het huis van May is te huur

Soms kan ik toch zo raar bescheiden zijn. Een online magazine uitgeven over Italië maar je eigen Pugliese paradijsje onder de stolp houden. En dat terwijl er al zoveel mensen mooie herinneringen hebben beleefd. Er is iemand ten huwelijk gevraagd, een ander appte me dat haar kleindochter haar eerste stapjes zette onder de olijfbomen en dat heerlijke gezin uit het noorden van het land heeft alweer voor de vierde keer geboekt. Dus een beetje raar als ik het jullie zou onthouden. Ook omdat we inmiddels nog een heel leuk huisje mogen verhuren.

Villa Certosa is zo genoemd omdat de villa aan de Contrada Certosa Piccola ligt, maar ook met een knipoog naar de vakantievilla van wijlen Silvio Berlusconi. Deze een charmante lamia (denk dikke muren en mooie boogplafonds) ligt op vijf minuutjes rijden van Ostuni. Ideaal voor gezinnen of kleine gezelschappen van 4 tot 6 personen. Villa Certosa heeft 3 slaapkamers en is van alle gemakken voorzien. Er zijn veel leuke zitjes rondom het huis. De villa heeft een zoutwater zwembad dat je van alle kanten kan bewonderen vanaf de  natuurlijke stenen banken en heerlijke ligstoelen. De avonden die wij hebben doorgebracht op de veranda  aan de voorzijde van het huis, zijn de mooiste uit mijn leven. Italiaanse klassiekers op Spotify, een Aperol Spritz in het glas, de voetjes op tafel en mijmeren maar.

Een andere lievelingsplek van mij is de gazebo, een overdekt terras, die grenst aan het zwembad. ’s Ochtends lig ik daar in een ingewikkelde yogapose en op een luie dag vraag ik of Stefania er haar massagetafel uitklapt en in anderhalf uur het laatste restje spanning wegmasseert. In de loop van de middag lig ik er onder het bamboedakje (dat de meest mooie en instagrammable schaduw veroorzaakt) in de schaduw naar mijn dochters te kijken die er de ene na de andere salto maken. Als de middag vordert, zou het zomaar kunnen dat ik links van me mijn geliefde de buitenkeuken zie opstoken om daar later op olijfhout een bistecca te braden met rozemarijn uit de tuin en een drup olijfolie van eigen pluk en pers.

Waar ik verder nog verliefd op ben, is het automatische hek (voor het instant popster-gevoel) en de grote, ommuurde tuin, de olijfbomen, het dakterras met uitzicht op de typische trulli (wij noemen het ‘smurfenhuisjes’), het getetter rond de klok van vijf van de Italiaanse die aan de andere kant van de weg woont (duurt een minuutje, dan is het weer voorbij) en de geur van de rozemarijnstruiken en de verse lavendel.

Voor mij als toch wel modeminnend mens, is de aanwezigheid van zoveel mooie stadjes met prachtige winkels (denk MaxMara, Golden Goose en heel veel ander fijns) en hier-ben-je-altijd-welkom-restaurants en honderd heerlijke strandtenten is Puglia echt mijn paradijs.

Omdat we er helaas, helaas niet altijd zelf kunnen zijn / een huis in betere staat blijft als het regelmatig bewoond wordt / wij anderen ook ons geluk gunnen / en de schoorsteen ook bij ons moet roken, verhuren we ons zalige plekje.

Heb je interesse? Kijk maar op villainostuni.com voor prijzen en beschikbaarheid. Rechts in de hoek vind je twee villa’s die we verhuren. En als je boekt, geef ik je mijn geheime-niet-verder-doorvertellen-anders-moet-ik-je-helaas-aan-het-schrikken-maken-tips in de buurt.

Ciao, May