Dit geheime ingrediënt gaat elk pastagerecht naar een hoger niveau tillen

Onze collega’s en buongustai van Favorflav hebben nieuws voor je dat de nekharen van een rasechte Italiaan wellicht verticaal zet, maar die heel wat belooft (en gebruikt wordt door chefs met Italiaanse roots): er is één secret ingredient dat van heel veel pasta’s een wereldgerecht maakt. En ja, dat kan dus zeker wel met één ingrediënt. Het klinkt heel simpel, dat is het ook, maar het gaat echt veel verschil maken in de smaak.

Het geheime ingrediënt

Als je graag pasta maakt, heb ik misschien wel de beste tip van het jaar voor je — en het is pas januari. Oké, ik zal er verder geen doekjes om winden: kaneel. Dat is het ingrediënt dat je in huis moet halen en absoluut moet verwerken in je pastagerecht.

Nooit meer suiker, maar kaneel

Misschien gebruik(te) je wel eens suiker in je tomatensaus, maar dat kan je veel beter vervangen voor kaneel — dat komt de smaak namelijk echt ten goede. Waarom? Omdat kaneel zoet is, maar ervoor zorgt dat de andere smaken goed in balans blijven.

Suiker zorgt er bijvoorbeeld voor dat het zuur van de tomaten een stuk minder wordt, terwijl bij het gebruik van kaneel dit juist goed op smaak blijft. Het is dus ook maar net wat je zelf lekkerder vindt; een combinatie van kaneel en een beetje suiker kan bijvoorbeeld ook heel goed werken.

Bij welke gerechten gebruik je het?

En het leuke van kaneel: het kan bij heel veel pastagerechten worden toegepast. Zo zweert de Italiaans-Amerikaanse chef Giada De Laurentiis bij kaneel in haar pasta carbonara, maar ook in lasagne werkt het héél goed. Zelf hou ik er enorm van om, zoals hierboven beschreven, het toe te voegen aan een tomatensaus. Voeg de kaneel dan toe wanneer je de saus nog even laat sudderen, en doe het met mate — een klein beetje is al genoeg!

Bron: Favorflav