Je kunt de villa uit Under the Tuscan Sun zelf huren

Als je de film of het boek Under The Tuscan Sun nog niet kent, moet je deze zeker kijken of lezen. Het verhaal gaat over een schrijfster die impulsief een villa in Toscane koopt. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt waargebeurd. En zo echt als het verhaal is, is de villa dus ook.

Villa Under the Tuscan sun

Als jij je ook onder de Toscaanse zon wilt wanen maar het kopen van een villa nog iets te gek is, kun je die van de film ook gewoon huren. Officieel heet het optrekje Villa Laura in plaats van Villa Bramasole. De villa stamt uit de zeventiende eeuw en is onlangs helemaal gerenoveerd. Het Hollywood-gehalte is erg hoog; binnen de historische stenen muren vind je lichte woonruimtes met robuuste balkenplafonds en kristallen kroonluchters. Neem vooral al je vrienden mee, want dit buitenverblijf heeft tien slaapkamers. Deze zijn verdeeld over het hoofdhuis, de serre en de boerderij. Allemaal hebben ze een eigen badkamer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Villa Laura, Italy (@villalauraitaly)

Afkoelen in je eigen privézwembad? Check. Groente en fruit uit de tuin plukken? Check. Knusse filmavonden in de thuisbioscoop? Check. Ook heb je vanaf de villa precies dat uitzicht waar iedereen in de film verliefd op wordt. Je vindt het pareltje net buiten het stadje Cortona, op een paar minuten rijden van het Lago Trasimeno en dichtbij Florence. De villa is te huur voor minimaal een week en je moet er wel wat voor neerleggen, zo’n €2.500 – €4.000 per nacht. Dit is exclusief de zwangere Sandra en Poolse bouwvakkers.

Beeld: Villa Laura