6 ingrediënten die je kunt vervangen voor goedkopere producten

De Italiaanse keuken heeft een hoop goedkope gerechten, maar werkt wel met kwaliteitsproducten. En een pijnboompit kost je bijvoorbeeld wel flinke een duit in het zakje. Onze collega’s en buongustai van Favorflav stuitten op zes slimme en goedkopere vervangen voor producten, die allemaal veel gebruikt worden in Italië. Laat het de puristen alleen niet horen.

Goedkopere alternatieven om te proberen

Wanneer ik een nieuw gerecht ga maken, hou ik me altijd strikt aan het recept — maar dat kan nog wel eens flink prijzig uitkomen. Daarom was ik heel blij met deze zes tips van Tasty, waarin lezers hun foodhack delen: deze ingrediënten zou je prima kunnen vervangen voor een goedkopere variant. Dus dit ga ik allemaal uittesten, want vooral naar het alternatief van pijnboompitten ben ik heel benieuwd… Zou dat echt dezelfde structuur hebben?

1. “Gebruik gewoon bacon of pancetta in plaats van guanciale, dat is goedkoper en veel makkelijker te krijgen.”

2. “Gebruik groene uien in plaats van bieslook. Ze zijn goedkoper en ik kan het verschil niet echt zien. Bovendien heb ik er meestal een pot van in mijn keuken staan.”

3. “Ik ruil altijd Italiaanse broodkruimels voor panko. Naar mijn mening is panko in bijna elk opzicht superieur.”

4. “Ik vervang sjalotten 99% van de tijd door uien. Sjalotten zijn zo duur! En zeker, ze maken een gerecht echt beter, maar ik doe er geen moeite mee, tenzij ik iets fancy maak.”

5. “Bij het maken van zelfgemaakte pesto gebruik ik zonnebloempitten als goedkoper alternatief voor pijnboompitten. Ze kosten ongeveer een vierde, maar hebben een vergelijkbare textuur.”

6. “Ik gebruik altijd tomaten uit blik, tenzij ik goede, verse tomaten kan krijgen die lokaal en in het seizoen zijn.”

Bron: Favorflav