De AH verkoopt een ‘Italiaanse’ snack voor de feestdagen die ik nú wil proeven

Men neme het beste uit de Nederlandse keuken (frituur) en een van de mooiste dingen uit de Italiaanse keuken (Parmezaanse kaas). Je zou dan uit kunnen komen op arancini, waar weinig Nederlands aan is, maar daar heb ik het niet over. De Appie heeft nu speciaal voor de feestdagen kroketjes met Parmezaanse kaas in het assortiment en dat maakt mij in ieder geval best wild.

Parmezaanse kaaskroket

Normaal gezien ga ik voor Italiaans eten niet naar de blauwe super, maar hier maak ik een uitzondering voor. Een parmezaanskaaskroket is tenslotte een hybride snack die de Italiaanse delicatessenzaak niet per se in de vriezer zal hebben liggen. Het Hollandse diepvriesassortiment zou hij echter zomaar kunnen verrijken. Zo klinkt het in ieder geval wel, want weinig kan hier misgaan, denk ik zo.

Ik heb één kanttekening: met truffelsmaak. Dat kan twee richtingen op. De goede richting verheft de parmezaansekaaskroket tot iets grandioos, de verkeerde richting maakt het een deceptie met de chemische paddenstoelensmaak die het halve supermarktassortiment met ‘truffel’ doodslaat.

Op naar de Ap

Dus. Of ik een parmezaansekaaskroket op het menu zet met kerst, weet ik niet. Dat ik ‘m op het menu zet op een brakke zondag is wel zeker. Mijn jacht begint vanavond, laat het me vooral weten als ik de zoektocht voortijdig moet staken als je me voor bent en je oordeel niet mals is. De Parmezaanse kaaskroketjes zijn onderdeel van het leukste assortiment van de AH en dragen het Excellent-logo. Hollen dus, want na de feestdagen zijn die producten zo weer weg.

PS. mijn excuses naar de echte Italianen. Ik ben en blijf toch een Hollander met slechts Italiaanse ambities…