Deze Airbnb is een hit op Instagram en wij snappen wel waarom

That famous window in Florence

Wat doe je als je een appartement hebt in hartje Florence met uitzicht op het mooiste gebouw van de hele stad? Ikzelf zou er natuurlijk gewoon in gaan wonen en de deur nooit meer uitgaan, maar wie slim is gooit ’t op Airbnb om er een wereldhitje mee te scoren. Da’s dan ook gebeurd.

Window to the Duomo

De Airbnb bevindt zich op Piazza del Duomo en je overbuurman is dus de gigantische Duomo van Firenze van z’n allerbeste kant. Ik moet een beetje gniffelen van de poserende meiden in de advertentie, maar reken maar van dat ik mezelf voor dat raam zou draperen als een instagrammodel. Vanaf 2020 liep het storm in de kleine kunstenaarsstudio – die ook nog ‘ns heel aangenaam knus is ingericht – wat wellicht de reden is dat de studio momenteel niet eens meer te boeken is als verblijf.

Wel kun je het raam officieel afhuren als shootlocatie, maar daar moet je wel even een interessante influencer voor zijn. Nu ben ik hier niet om je alleen maar teleurstellend nieuws te verkopen, want de gelukkige eigenaar van Ardium Studio heeft nog twee appartementjes zitten in z’n pand waar je wél lekker kunt slapen.

 

Antelux Firenze

Deze ken ik dus maar al te goed vanaf de andere kant, want zonder dat ik wist dat ‘ie bij een van ’s werelds meest beroemde Airbnb’s hoort, heb ik hier wat naar af staan staren. Antelux heeft namelijk een balkonnetje met zicht op de facade van de Duomo en ik heb mentaal hele boekwerken geschreven over hoe ik op dat balkon zou zitten. Binnen is het er ook niet mis en kan ik nog wel even doorgaan met fantaseren over slapeloze nachten die me daar precies niks uit zouden maken omdat ik toch onder een fascinerende fresco lig.

Mocht je volgende maand halsoverkop nog kunnen, dan is het appartement een ‘koopje’: voor €915 per nacht pak je er in april je nachtrust. Daarna lopen de prijzen hard op. Helaas moet je er wel minimaal twee nachtjes blijven, dus reken maar uit en bedenk je misschien maar even dat je die twee dagen hoogstwaarschijnlijk het liefst vastgeplakt op dat balkon doorbrengt en het uitzicht daar bíjna net zo mooi is als vanaf een gratis stenen bankje eronder. Ik heb nog een wel een alternatief voor je, het derde appartement in het gebouw.

 

Astrum Penthouse

Dan Astrum, waarvoor de boekingen elk moment open kunnen gaan en ik je dus geen prijs kan geven, maar gezien de eigenschappen van deze schone zal dat zeker niet veel minder zijn. Astrum betekent ster in het Latijn en daar heeft dit penthouse wel een bandje mee. Vanaf het dakterras kun je namelijk sterren tellen als je het uitzicht op de Duomo even helemaal beu bent. Waar Antelux tussen het antieke meubilair door helemaal gemoderniseerd is, is Astrum qua interieur weer net zo knus als z’n beroemde Window on the Duomo-broer. Maar ja, ook hier geldt: waarom zou je in hemelsnaam binnen gaan zitten hier.