Een fontein met gratis wijn vind je hier in Italië

Geen idee of het paradijs bestaat, maar mocht het zo zijn, dan bestaat dat onder andere uit veel wijn, toch? Stel je even voor: een onuitputtelijke bron vol wijn. Dat is toch hemels? Nou, waar wachten we dan nog op? Op naar Cortona, in Italië.

Want daar staat de free wine fountain en die naam spreekt natuurlijk voor zich. Nee, dit is geen slecht getimede 1 april-grap. Over gratis wijn maken we hier geen grapjes.

“A special place with a special story”

Zo beschrijven ze de fontein zelf op hun website (ja, de fontein heeft zelfs een eigen website). En wie zijn ‘ze’ dan? De fontein staat op het terrein van Dora Sarchese, een landgoed waar wijnboeren werken. Je kunt hier een rondleiding krijgen en verschillende wijnen proeven, maar de kans is natuurlijk ook groot dat je bij deze fontein blijft hangen.

Het heeft inderdaad een speciaal verhaal: de fontein staat op de route die de pelgrims afleggen richting Santiago de Compostela. En ja, tijdens zo’n lange tocht heb je af en toe wel even een opfrissertje nodig… Oftewel: de wijnfontein. Klinkt eigenlijk hartstikke logisch zo.

Dit is niet de enige gratis wijnfontein

Wat klinkt dat toch heerlijk: gratis wijnfontein. Maar mocht je nu geen zin hebben om naar Italië te gaan (bestaat dat?), dan kun je ook richting Spanje; in Ronda is er namelijk ook eentje te vinden.

Bron: FavorFlav