Waarom ik in deze Italiaanse auto met mijn naam zou rijden

Alfa Romeo Giulia Veloce

Hoe ziet de ideale Italiaanse autodroom er volgens jou uit? Als ik een schets zou moeten maken, dan zie ik mezelf al snel door de Toscaanse heuvels scheuren in een rode Ferrari. De warme zomerwind in mijn haar, mijn mooiste zonnebril op en keihard de muziek aan… De kans is wel groot dat dit een droom blijft, en bovendien rijd ik in de realiteit graag comfortabel en veilig in een mooie auto rond. Als hij maar Italiaans is. Ik zou bijvoorbeeld best tekenen voor de Alfa Romeo die mijn eigen naam draagt.

Quadrifoglio

Alfa Romeo, daar zeg je mij toch wat. De modellen zijn natuurlijk niet compleet te vergelijken met die van een rode Ferrari. Maar wacht even, dat is geen enkele auto. Alfa Romeo heeft wél meer te bieden dan alleen comfortabel rijden. Zo kent ook dit automerk successen als sportauto, waaronder overwinningen in de jaren 50-60 op het circuit van de Grand Prix. De Giulia van Alfa Romeo is daardoor uitgegroeid tot een bekend model.  

De klassieker is door de jaren heen steeds sportiever geworden, en draagt nu een van de Giulia-modellen zelfs de Italiaanse vertaling voor klavertjevier als bijnaam: quadrifoglio. Die quadrifogli zijn vaak sneller vanwege de vierwielaandrijving. De naam komt van de coureur Ugo Sivocci. Hij won in 1923 de race Targa Florio omdat hij een klavertjevier op zijn motorkap had geplakt. Misschien komt het automerk dan toch in de buurt van de maar al te geliefde rode Ferrari.

Alfa Romeo Giulia Veloce

Het model Alfa Romeo Giulia Veloce, de naam doet het hem wel. De auto kan worden geclassificeerd als een ‘echte rijdersauto’. Het model is comfortabel, maar rijdt sportiever dan je zou verwachten. Het interieur roept Italiano elegante met een mix van leer en edelmetalen, waardoor je het gevoel krijgt alsof je in een oude Testarossa zit. De Alfa Romeo Giulia Veloce heeft meerdere sportelementen, zoals de 280pk benzinemotor, achttrapsautomaat en de vierwielaandrijving. Hij ligt laag op het wegdek waardoor het makkelijk is door vervelende en nét iets te scherpen bochten heen te scheuren.

Gelukkig hoef je niet altijd als Lorenzo Bandini door die bochten te scheuren, maar kun je gerust en veilig over de wegen rijden zonder je druk te hoeven maken om lastig schakelen. De Veloce komt met de vertrouwde Alfa Romeo DNA-schakelaar, waar Dynamic, Normal and Advanced Efficiency het rijvermogen goed ondersteunen. Naast dat Alfa Romeo bij de rijdersauto’s hoort, is het merk goed betaalbaar (handig voor het geval je net als ik geen Ferrari kunt betalen). Dit model is een echt Italiaans raspaardje dat al beschikbaar is vanaf €70.451 euro.