Aperol frosé: de frozen Aperol Spritz is perfect voor snikhete dagen

Er gaat bij ons én onze collega’s en buongustai van Favorflav geen zomer voorbij zonder het wegklokken van een paar liter Aperol. Op de klassieke manier is het al een topcocktail, maar weet je wat pas écht lekker is? Een frozen Aperol Spritz!

En dat is dus een slushvariant, net als de frosé, daarom noemen we deze cocktail dan ook de Aperol Frosé. Een beter drankje voor op die snikhete zomerdagen is er niet, geloof me. En daarbij is een frozen Aperol Spritz super makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een fles Aperol, sinaasappelsap, bevroren aardbeien, prosecco (of champagne, why not), ijs en wat schijfjes sinaasappel.

Recept voor Aperol Frosé

Ingrediënten

Voor 4 drankjes

  • 350 ml Aperol
  • 350 ml sinaasappelsap
  • 125 g bevroren aardbeien
  • 750 ml prosecco of champagne
  • 1-2 handenvol ijsklontjes
  • Sinaasappelschijfjes

Bereiding

1. Giet de Aperol en sinaasappelsap in een diepe ovenschaal en zet voor 4 tot 6 uur in de vriezer totdat het goed bevroren is.

2. Als je het drankje gaat serveren doe je de bevroren Aperol en sinaasappelsap in een blender samen met de bevroren aardbeien, bubbels en ijs. Zet de blender aan totdat het een glad geheel is, zonder stukjes ijs.

3. Giet het daarna in cocktailglazen, decoreer met een schijf sinaasappel en cheers!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amayzine.com (@amayzine)

Bron: Favorflav