Wordt TikTok-hit Aperol Sgroppino hét zomerdrankje van dit jaar?

Drie Italiaanse lievelingen in één sgroppino, daarmee moet je wel een succesverhaal maken, toch? Twee jaar na het briljante idee van de al even briljante Italiaanse familie achter Il Tartufo kwam het recept voor deze Aperol Sgroppino weer uit de krochten van TikTok gekropen. En hij gaat voor de herkansing om hét zomerdrankje van 2023 te worden. Ik stem voor.

Il Tartufo

La famiglia Cappellano bestormt al enige tijd de TikTok-hitlijsten, met recepten van padre Fabio en dochter slash social media-slimmerd Chiara. Het fijne is dat je met hun filmpjes weet dat je al goed zit voordat je het überhaupt in je mond hebt gestopt. De Cappellano’s runnen al sinds 2000 met succes trattoria-delicatessenwinkel-osteria Il Tartufo in Delft. Daarbij verloochenen ze hun Siciliaanse roots niet, want bij Il Tartufo vind je alleen het échte Italië, met producten liefst van kleine familiebedrijven.

Recept voor zomerdrankje Aperol Sgroppino

Zo gaat in hun versie van de Aperol Sgroppino huisgemaakte limoncello, lenen ze het citroenijs even van de beste ijssalon van Delft en een mooie spumante. Aperol kwalificeert zich natuurlijk niet echt als kleinschalig familiebedrijfje, maar Italiaans is het wel. Dus, hoe maak je dat? Allereerst, dit zijn de ingrediënten:

2 bolletjes sorbetijs citroen
1 shotje limoncello
2 shotjes Aperol
2 shotjes spumante of prosecco

@iltartufodelft 🧡Recept: Oranje Aperol Sgroppino voor Koningsdag!✨ #aperol #sgroppino #koningsdag #oranje #cocktail #aperitivo #broodje #recept #spritz #fy #voorjou ♬ You Got It – Vedo

En kijk dan maar eens even hoe de baas het doet. Beetje vlug mengen met een garde, citroentje erbij en klaar is Fabio.

PS. Excuseert u mij dat ik te laat ben voor Koningsdag. Ik was te druk met het schrijven van deze oranje cocktails. Deze sgroppino leent zich mijns inziens echter nog vele malen beter voor die stomend hete zomer die ons hopelijk te wachten staat.