Nieuw! Bar Leoni in Haarlem

Bar Leoni Haarlem

Haarlem staat bol van de leuke restaurants, maar nu hebben ze er een echt Italiaans pareltje bij: Bar Leoni. Geen ingewikkelde gerechten, maar gewoon waar je zin in hebt bij een Italiaans restaurant: een carpaccio, een ravioli met spinazie, en een goed glas wijn.

Als je een keer geen zin hebt om te koken, kun je even snel langs wippen voor een pasta aan de bar. Maar als je zin hebt om op z’n mediterraans urenlang te tafelen, ben je hier ook aan het juiste adres. Dan begin je gewoon met een Aperol Spritz met Italiaanse charcuterie en rol je pas naar huis als je de traditionele tiramisu geproefd hebt. Ook leuk, voor mensen die zo zijn als ik, kun je een kleinere portie pasta bestellen. Niet omdat je geen trek hebt, maar zodat je zoveel mogelijk pasta kunt eten als je lief is. Van linguine tartufo tot een ordinaire penne met cherrytomaatjes of spaghetti alle vongole. Uiteraard geen saus uit potjes maar verse producten die allemaal geïmporteerd worden uit Italië.

De eigenaren van Bar Leoni zijn rasechte horecatijgers en hebben niet alleen verstand van goed eten, maar ook van Italiaanse wijnen. Er staan bijna veertig stuks op de kaart, voor iedere portemonnee iets. Zelfs voor de meest exclusieve wijnen kun je hier terecht. Ook als je gewoon zin hebt in een (alcoholvrije) cocktail en een snack weten de mannen je goed te adviseren.

En dan de sfeer. Zo met de wijnen voor het raam en ventilatoren aan het plafond lijkt het écht alsof je een ristorante binnen stapt. Witte borden met gouden randen, tierelantijntjes aan de muur en een heuse druivenstruik bij de deur. Heerlijk Italiaans kitsch maar de bar, het pronkstuk van het restaurant, is dan wel weer hartstikke hip. Je kunt hier dan ook blijven hangen tot in de late uurtjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Leoní (@barleonihaarlem)