Dit zijn de beste cocktailbars van Italië in 2022

Beste bars Italië 2022

Elk jaar stomen 650 cocktailconnaisseurs zich klaar voor een potje proeven bij cocktailbars over de hele wereld. Uit de stembus voor de World’s 50 Best Bars-verkiezing van 2022 kwam Paradiso in Barcelona als winnaar, maar ook Italië heeft meer in z’n mars dan de Aperol Spritz en is prima vertegenwoordigd in het lijstje. Deze vier Italiaanse bars horen bij de top van de wereld.

De beste cocktailbars van Italië

Drink Kong – Rome

In de Romeinse wijk Monti vind je de beste bar van Italië, die in de ranglijst op nummer 16 staat. Lokale en internationale bezoekers weten ‘m te vinden, waardoor het er altijd gezellig druk is. Geprezen vanwege het uitdagende menu van mixologist Patrick Pistolesi, de sfeer en het futuristische interieur: Japans, donker en vol neonverlichting.
Drink Kong – Piazza di S. Martino Ai Monti, 8, Rome

1930 – Milaan

Bij de nummer 35 van de lijst kom je niet zomaar binnen. Waar je de gemiddelde speakeasy tegenwoordig gewoon op Google Maps vindt, is het adres van 1930 niet bekend. En ook als je de locatie weet te vinden en zelfs een bekend gezicht hebt, is het niet zeker of de eigenaren je erin laten. Maar lukt het je, dan staat je een zaak te wachten alsof je daadwerkelijk in de tijd van de Amerikaanse drooglegging bent beland, maar dan met steengoede cocktails en bijpassende happen, momenteel in Afrikaans thema.
1930 – geheim adres

Locale – Florence

Een van mijn favoriete bars in Florence mag zich dit jaar voor het eerst rekenen tot het rijtje beste bars ter wereld. De klassiekers en wisselende cocktails van barmanager Matteo Di Lenno zorgden voor een 36e plek. Vooral die laatste zijn tof: de drankjes zijn altijd geïnspireerd op drie thema’s rondom bloemen, groente en fruit uit het seizoen die ook echt de basis vormen. Zo dronk ik er eens een tomatencocktail (waarvan deze cocktailleek de rest is vergeten, maar lekker was-ie). Ook de locatie van Locale was een puntentrekker; de moderne met groen omringde bar bij binnenkomst verraadt niet direct dat je in een palazzo uit de Renaissance bent, totdat je de tent verder ontdekt.
Locale – Via delle Seggiole, 12r, Florence

L’Antiquario – Napels

Ook een nieuwkomer – plek 46 – is L’Antiquario. Zoals de naam doet vermoeden hangt hier een vintage sfeertje; rood fluwelen banken, bloemetjesbehang en barmannen in wit uniform. Die openen de deur voor je na een druk op de deurbel, want al is het adres bekend, ook dit is een speakeasy. Naast een klassiek menu met onder meer champagnecocktails brengt een selectie drankjes een ode aan de geschiedenis en het erfgoed van Napels.
L’Antiquario – Via Vannella Gaetani, 2, Napels