De pastamachine waar Italiaanse chefs bij zweren
Wat maakt een goede pastamachine? Regel numero uno: voor traditionele Italiaanse pasta heb je een net zo traditionele pastamachine nodig. De Italiaan heeft absoluut geen haast in de keuken, dus dat hoor jij ook niet te hebben. Gewoon handwerk dus, met hulp van een goed apparaat. Deze pastamachine is een dikke vette bestseller én favoriet bij Italiaanse chefs in de keuken.
De beste pastamachine
De Marcato Atlas 150. Hij is knap, stevig gebouwd, heeft een lekker kleurtje (dat je zelf kunt uitkiezen, mocht rood je niet aanstaan – de kleur die tot mijn spijt overigens net even uitverkocht is) en staat door de bijgeleverde klem als een huis op het aanrecht. Alles wat je wilt in een… pastamachine. Maar dat zijn nog niet eens z’n sterkste kanten. Het gaat er tenslotte om wat je ermee dóet.
In een handomdraai
Vijftien verschillende soorten pasta. Vijftien! Tel uit je winst: hoeveel verschillende gerechten kun je maken met vijf-tien verschillende basispasta’s? Juist! De pastamachine kan afgesteld worden op tien formaten, afhankelijk van hoe dik je de pasta wilt. En heb je je deeg omgetoverd tot vel, dan helpt ie je ook nog even met het snijden tot slierten. Dik, dun, lijnrecht of gekarteld. U vraagt, wel even zelf helpen draaien.
Waar wacht je nog op? Beginnend pastamaker of professioneel deegdraaier; pastamachine Marcato Atlas 150 is voor iedereen de hoofdprijs. Je scoort ‘m in chroom vanaf €64,99. Ik kan je vertellen; dat is een koopje in vergelijking met eerder, want ik volg deze jongen al behoorlijk lang. Maar zwart (€ 95,43) is ook wel héél erg leuk, rood (€105,99) is mijn favorietje en wil je het heel bont maken, dan kun je nog voor roze (€ 142,-) gaan… Maakt ook allemaal niet uit. Het gaat om z’n innerlijk, hè.