6x boeken voor de avontuurlijke reiziger

Italië is na la dolce vita ook kamperen, surfen en roadtrippen. Zin om buiten de gebaande paden te gaan? Deze boeken helpen je op weg. Van pagina’s vol recepten voor onderweg tot koffietafelboeken om thuis bij weg te dromen en volop inspiratie voor een actieve vakantie in Italië: dit zijn de leukste boeken voor de avontuurlijke reiziger.

Boeken voor de avontuurlijke reiziger

Camperfood & fijne plekken Italië

Auteurs Els en Bram zijn echte kampeermensen en hun reizen draaien altijd om vrijheid, natuur en eenvoud. Allebei gingen ze afgelopen zomer met hun gezin op kampeertocht door Italië, de een door de Dolomieten en de ander langs de Amalfikust. Dit boek is een ode aan alle culinaire tradities en lokale specialiteiten van Italië, waarbij de beste recepten uit de Italiaanse keuken zijn gebundeld. Maar wel gerechten die makkelijk te maken zijn in of rondom je camper. Van een risotto met hazelnootpesto of pasta al limone. En waar je precies heen moet met de camper? Door middel van persoonlijke verhalen kom je achter de beste camperspots in Italië.
Camperfood & fijne plekken Italië – €29,95

Great Escapes – Italy

Als je het avontuurlijke leven wat wilt afwisselen met goede hotels, dan wil je Great Escapes – Italy van TASCHEN doorbladeren. Het neemt je mee op een visuele reis langs het beste eten van Italië, de typerende landschappen en cultuur. Allemaal gefotografeerd vanuit de ramen en deuropeningen van de mooiste hotels van het land. Wat het boek avontuurlijk maakt? Het laat de nog onontdekte plekken zien waar de liefdesverhalen van bekende mensen zijn begonnen, waar bestsellers zijn geschreven en waar films zijn opgenomen. Ooit van het eiland Torcello gehoord? Juist, om de beste inspiratie op te doen haal je Great Escapes – Italy in huis.
Great Escapes – Italy – €40

Destinations #2 Italy unknown

Ook als je niet van fietsen houdt is Destinations Italy unknown, de tweede uitgave van de bestseller van Alvento, er eentje die je als pronkstuk in huis wilt hebben. In dit boek vind je dertien verhalen over bikepacking langs de meest offgrid routes in Italië. Het neemt je mee door de Alpen, langs de mystieke bergen van het Comomeer en de verborgen stranden van Puglia. Mooi aan dit boek zijn de foto’s die op twee pagina’s geprint zijn. Alleen al erdoorheen bladeren, brengt je terug naar Italië. En als je nou wel een fietsfanaat bent, kun je door middel van de codes precies zien waar je heen moet gaan.
Destinations #2 Italy unknown – €35

Trotter – Reizen Italië

Dit boek is eigenlijk een soort van Italiamo maar dan in boekvorm. Je maakt kennis met de Italiaanse handgebaren, ontdekt de meest geheime stranden van Sicilië en Sardinië, en verkent de beste wijnroutes van het land met meer dan 1.000 druivenrassen. Alles wat je wilt weten als je op avontuur gaat in Italië.
Trotter Reizen Italië – €35,99

The Alps 1900 – A portrait in color

Nog zo’n pronkstuk voor op je koffietafel is The Alps 1900 van TASCHEN. Dit boek neemt je mee naar 1900 toen de eerste alpinisten en skiërs de bergtoppen trotseerden. Je stapt in een tijdmachine toen de vrouwen daar nog in lange jurken liepen en de mannen in lederhosen. Door middel van oude ansichtkaarten en foto’s uit de 19e en 20e eeuw, worden de Alpen weergegeven zoals alleen TASCHEN dat kan doen. Wees gewaarschuwd, als je een avontuurlijke wintersporter bent, boek je hierna meteen een trip naar de Italiaanse Alpen.
The Alps 1900 – A portrait in color – €99,99

Il surf da onda in Italia

Als je net zo gek bent op surfen als ik, denk je bij je eerst volgende bestemming waarschijnlijk niet aan Italië. Maar deze spaghetti-eters hebben hun mooie golven lang genoeg geheim gehouden. Tijd dus om de beste spots van Italië te ontdekken en wel met het boek “Il surf da onda in Italia”. Het is in het Italiaans, maar dan kun je meteen de taal een beetje bijspijkeren.
Il surf da onda in Italia – €28