Spectaculair slapen: 7x bijzonder overnachten in Italië

Waarom in een gewoon hotel overnachten als je ook in een vuurtoren kunt slapen, of een doorzichtige bubbel met uitzicht over een eindeloze sterrenhemel? Als je ervan houdt om dingen net even iets anders te doen, zijn dit de meest bijzondere plekken om te overnachten in Italië.

Bijzonder overnachten in Italië

In een trullo in Puglia

Puglia staat bekend om de witte trulli. Dit zijn ronde huisjes met kegelvormige daken, die vaak omringd worden door een boomgaard. Gelukkig zijn ze niet alleen bestemd voor de mensen uit Puglia want er zijn veel trulli waar je in kunt overnachten. Op Airbnb bijvoorbeeld vind je zo’n typische Pugliaanse stulp. Nog luxe ook, met zwembad en jacuzzi in de tuin.
Trullo Apulia – Ostuni, Puglia

In een doorzichtige bubbel

De sterrenhemel als je plafond. Bij Fattorie di Celli, vlakbij Florence, kun je overnachten in een doorzichtige bubbel. De bubbels zijn met elkaar verbonden en hebben naast een slaapkamer ook een woon- en badkamer. De grote badkamer heeft spiegels waardoor het net lijkt alsof je staat te douchen midden in de natuur. Toch even je bubbel verlaten? Je kunt ook chillen op je privéterras met panoramisch uitzicht over de heuvels. Je kunt hier trouwens ook in een boomhut overnachten
Fattorie di Celli – Località Celli, 52014, Poppi

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesco Salvaggio (@franckreporter)

Villa Laura van Under the Tuscan Sun

Als je even in het leven wilt stappen van Frances van de film Under the Tuscan Sun, dan is dat gewoon mogelijk. Deze 17e eeuwse villa, in het echt Villa Laura, is niet lang geleden helemaal gerenoveerd. Je vindt er een hoofdhuis met serre en een boerderij, wat goed is voor zo’n tien slaapkamers. Meer over slapen Under the Tuscan Sun lees je hier.
Villa Laura – Loc. Campaccio, 52044 Cortona

In een werkende vuurtoren

Vuurtorens hebben altijd iets mysterieus en bij Faro Capo Spartivento op Sardinië kun je er in eentje slapen. Een werkende nog wel! Helemaal op het puntje van een klif, omringd door woeste, steile rotsen, vind je de vuurtoren. Je snapt, een beter uitzicht over de zee heb je bijna niet. Dit optrekje heeft naast chique kamers ook twee zwembaden en een ondergrondse bioscoop.
Faro Capo Spartivento – Viale Spartivento SNC, 09010 Chia

Op grote hoogte in de Dolomieten

Dichterbij de sterrenhemel kun je haast niet slapen. In de Dolomieten vind je de Starlight room. Een klein glazen huisje dat 360 graden omringd wordt door de bergen. In de verste verte is er niets of niemand te bekennen. Het interieur is niet om over naar huis te schrijven, met een simpele eettafel en een queensize bed, maar het uitzicht en de ervaring maken alles goed. Het huisje zelf kan draaien, waardoor je steeds weer een ander uitzicht hebt over de Dolomieten.
Starlight Room – Passo Falzarego, 2, I-32043 Cortina d’Ampezzo

Een boomhut in Puglia

Slapen tussen de olijfbomen, maar dan net even anders. In deze olijfgaard is een romantische boomhut gebouwd die helemaal gemaakt is met natuurlijke materialen. Zo voel je je even helemaal als Tarzan en Jane, lekker samen in je privé buitenruimte en met een dennenhouten zwembad.
Il Trullo di Pan – Ostuni, Puglia

Traditionele dammusi

Dammusi Jardina is een traditioneel huis gebouwd op het eiland Pantelleria. Dit soort huizen zijn vroeger gebouwd als tijdelijk verblijf voor boerengezinnen en zijn allemaal gemaakt met natuurlijke bouwmaterialen en grondstoffen. Klinkt simpel, maar deze dammusi zijn voorbeelden voor hedendaagse duurzame architectuur en zeer geliefd onder miljonairs en beroemdheden. Dammusi Jardina is helemaal gerenoveerd en biedt een super luxe optrekje met zwembad en terras met uitzicht op zee.
Dammusi Jardina – loc. karuscia, 91017 Pantelleria

Beeld credits: Francesco Salvaggio