7 knappe hotels op Capri

Hotel Capri

Ik heb het idee dat als je de setbouwers van De Kleine Zeemeermin op een hotel los zou laten, je dan een standaard hotel op Capri zou krijgen. Dat the rich and famous van ver buiten Italië het eiland vanaf ergens rond de jaren vijftig toe-eigenden is goed terug te zien, en dat kan goed óf slecht uitpakken. Geen terracottavloer te bekennen op het hele eiland, wel oogverblindend veel wit en blauw, zowel binnen, als buiten op de zeezichtterrassen die de tegen de bergen aangeplakte hotels zowat allemaal hebben. Ik pikte de goed gelukte, wat zeg ik, best gelukte hotels op Capri er voor je uit.

7x hotels Capri

© La Palma

Hotel La Palma Capri

Vorig jaar opende deze nieuwe aanwinst op Capri z’n deuren. Alhoewel, nieuw… Het is eigenlijk het eerste en oudste hotel van het eiland, dat een enorme opfrisser kreeg na overname door luxeketen Oetker Collection. Elke wit-pastelkleurige kamer heeft een balkon met zeezicht, vanaf het heerlijke zwembad hoor je ook de ruisende golven, de privébeachclub ligt voor de deur en het rooftoprestaurant staat onder leiding van een sterrenchef.
La Palma – Via Vittorio Emanuele 39, Capri

Hotel Capri
© La Minerva

La Minerva

Die setbouwers van De Kleine Zeemeermin hebben hier hun werk heel netjes gedaan, als je het mij vraagt. Ik zou wel gelijk even een rondje door de kamer rennen om alle kussens waar zo’n Amerikaanse karateslag op is gegeven door elkaar te rammelen tot ze weer gewoon kussens zijn, maar verder is hier niets mis mee. Een boutiquehotel op Capri met maar 19 kamers, een lekker buitenzwembad, privéterrasjes met weids uitzicht op zee en het beroemde Piazzetta op rolafstand.
La Minerva – Via Marino Occhio 8, Capri

Hotel Capri
© Hotel Canasta

Hotel Canasta

Nog een hotel op Capri middenin de stad, maar door de privétuinen met volop bloemen en citrusbomen heb je daar geen idee van. Vanaf het moment dat je als gast voet zet op het eiland Capri staat het personeel al paraat om je koffers op te pikken voor de klim. Die kun je daarna zelf maken met de taxi, of lekker lopend langs wat leuke barretjes onderweg. Een paar meters hogerop staat je een lieflijk familiehotel te wachten ramvol typische tegeltjes en een panoramaterras met zwembad en zeezicht.
Canasta – Via Campo Di Teste 6, Capri

Hotel Capri
© Villa Castiglione

Villa Castiglione

Mijn favoriet (samen met La Palma) uit dit rijtje en stiekem is het een villa-vakantiehuis in plaats van hotel. Excuseert u mij, maar ik kon het echt niet laten. Bizar mooi gelegen bovenop een enorme rotspartij waarop verder niks anders is gebouwd. Al is het op Capri niet moeilijk een mooi uitzicht te hebben, spant dat hier toch echt de kroon. Ooit stond er op de berg een Griekse tempel, daarna bouwde de brute Tiberius er zijn favoriet uit z’n twaalf keizerlijke optrekjes op het eiland en in de tiende eeuw plantte een nobele familie er een fort neer dat over de baai waakte, waarvan de vier torens nog steeds deels de villa sieren. Er zijn vijf prachtige slaapkamers, een woonkamer, keuken, terrassen rondom, een zwembad en een tuin om in rond te dwalen. En ja, daar is de prijs ook naar.
Villa Castiglione – Via del Castiglione 45, Capri

Hotel Capri
© Hotel Punta Tragara

Hotel Punta Tragara

Naast de setbouwers van De Kleine Zeemeermin heeft hier zich ook iemand van de Flintstones mee bemoeid en verder verdenk ik nog betrokkenen van The White Lotus. Leuke mix die ‘m wat minder spierwit en traditioneel betegeld maakt als de rest van het aanbod hotels op het eiland Capri. Nadat de villa tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier was van Amerikaanse commando’s, kocht graaf Goffredo Manfredi ’t over als vakantieoptrekje. In de hoogtijdagen van La Dolce Vita, toen het eiland als magneet werkte op de internationale jetset, besloot Manfredi het om te dopen tot Hotel Punta Tragara en nu is het aan jou om je er in alle luxe uit te leven.
Hotel Punta Tragara – Via Tragara 57, Capri

Hotel Capri
© La Residenza Capri

La Residenza Capri

Tweehonderd metertjes van het centrale plein van het eiland vandaan. Scoort perfecte punten op ligging, heeft superschoonmakers en een razend populair ontbijt. De kamers hadden zich ook op Santorini kunnen bevinden en zijn uniform gekleed in wit en blauw, het zonneterras met zwembad dan weer zalig zen in beige. Verwacht overigens geen knus familiehotelletje, want La Residenza mag dan in handen zijn van een familie, die bouwde het als lokale horecamagnaat wel om tot een van de grootste hotels op Capri. Maar dat doen ze dus wel goed.
La Residenza Capri – Via Federico Serena 22, Capri

Hotel Capri
© Scalinatella Hotel

Scalinatella Hotel

Het glimt, het glanst. Die tegels hebben dan weer wel een voordeel: ze blijven lekker koel. Scalinatella is een tikkie over de top, maar sleepte wel (vooruit, inmiddels aardig wat jaartjes geleden, maar toch) een nominatie voor een van de beste hotels ter wereld van Condé Nast Traveler binnen. Naast veel glimmende tegels is er ook veel goud en veel krullend hout, dat door die spierwitte muren overal toch verrassend weinig pijn doet en zelfs stiekem wel wat heeft allemaal. Verder privébalkons om je dag op te beginnen zodat die sowieso niet meer stuk kan en twee zwembaden met datzelfde panorama-uitzicht over zee.
Scalinatella – Via Tragara 8, Capri