Slapen als James Bond bij Cala di Volpe

Ben je net zo’n James Bond-fan als ik? De auto’s, spannende scènes en mooi geklede vrouwen; het liefst zou ik zelf een keer een Bond Girl zijn. De kansen zijn klein, maar hé, laat me dromen. Om een stapje dichterbij het Bond-leven te komen, kun je wel in het Italiaanse hotel slapen dat te zien is een van de 007-films.

Het superdeluxe hotel uit James Bond

Zo is de klassieker The Spy Who Loved Me opgenomen op Sardinië, in hotel Cala di Volpe. Vele spannende achtervolgingsscènes zijn hier gefilmd, zoals de iconische scène waarbij de Lotus-auto onderwater duikt en weer het strand oprijdt met op de achtergrond het hotel. Ook verblijven mister Bond en de prachtige Anya Amasova in het luxe hotel onder de naam Sterling.

Wil jij jezelf even als 007-agent wanen of als Bond-girl? Dan kun je gewoon een kamer boeken in dit hotel aan het strand. Het pand is gigantisch en neemt je mee terug naar de Oudheid in alle luxe, met gangen gemaakt van metershoge zuilen en romantische torentjes. Je Vodka Martini shaken, not stirred drink je op een van de terrassen met uitzicht op zee. En had ik al gezegd dat dit hotel een van de grootste zoutwaterzwembaden van het mediterrane gebied heeft?

Het interieur van het hotel is bedacht door de bekende Franse architect Jacques Couëlle. Hij houdt ervan om te werken met natuurlijke materialen, ronde vormen en witte kleuren. Dat zie je terug bij Hotel Cala di Volpe. De kamers hebben ronde vormen met zuilen en witte stucmuren. De houten balken aan het plafond en de handgemaakte meubels maken de natuurlijke uitstraling af.

The Harrods Suite in Cala di Volpe

Zin om te spenden? Boek dan The Harrods Suite. Deze penthouse met uitzicht op zee is gemaakt in samenwerking met het gelijknamige luxe warenhuis. Het heeft drie aparte suites met imperial bed en eigen badkamers. Ook zijn er twee woonkamers, een bar en zelfs een eigen wijnkelder aanwezig met de beste selectie aan wijnen. Het hoogtepunt van dit optrekje is het grote dakterras met uitzicht op zee en een verhoogd privé zwembad. Klinkt luxe en dat is het ook. The Harrods Suite staat namelijk bekend als een van de duurste penthouses in Italië. Kosten? Zo’n €47.400 per nacht. Met het kogelwerend glas heeft James er vast heerlijk geslapen.

Hotel Cala di Volpe – a Luxury Collection Hotel, Costa Smeralda