7 knappe restaurants en cafés van modehuizen in Italië

In Italië gaan veel modehuizen van catwalk naar de keuken, en waarom ook niet? Alle in dit rijtje zetten bloedmooie zaken neer, waar je als beetje modeliefhebber geweest moet zijn. Of dat nu voor een uitgebreid sterrendiner in stijl is, of een caffè con dolce tussen het winkelen door.

Restaurants & cafés van modehuizen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mari Castro (@mariane_castro)

Bar Luce – Milaan

Mijn lievelings in alles. Bar Luce draagt de naam van mijn zusje, is ontworpen door een van mijn favoriete filmregisseurs Wes Anderson en bevindt zich in het prachtige (deels) goudkleurige Fondazione Prada in Milaan. Anderson benaderde het design van de bar precies tegenovergesteld van hoe hij zijn (waanzinnige) sets ontwerpt, maar drukte zijn stempeltje er net zo lekker op. Een beetje fifties, een beetje sixties, een miniatuurversie van het gewelfde glazen dak van Galleria Vittorio Emanuele en knipogen naar Italiaanse filmklassiekers. Hollander Rem Koolhaas zette er trouwens ook nog een torentje op met restaurant.
Bar Luce – Largo Isarco 2, Milaan

Ook leuk: toffe wijnbars in Milaan »

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gucci Osteria (@gucciosteria)

Gucci Osteria – Florence

Ook verliefd ben ik op Gucci Osteria in Florence, want daar komen mijn liefdes Florence en Gucci samen. Die waren overigens al veel langer samen dan toen ik me ermee ging bemoeien, want het modehuis is ontstaan in Florence. Over tot de orde van de dag: bij Gucci Osteria is alles mooi, van de muren tot de website tot de gerechten (van de grote Massimo Bottura, hallo) en ik heb er schandalig genoeg nog altijd niet gegeten. Heeft ook vliegensvlug een sterretje gekregen.
Gucci Osteria – Piazza della Signoria 10, Florence

Gucci Giardino 25 – Florence

Voor wie zich niet meteen wil overleveren aan een sterrenchef en de bijbehorende rekening, Gucci heeft ook aan jou gedacht. Ernaast vind je het net zo knappe Gucci Giardino 25, een café slash cocktailbar met groen terras prominent op Piazza della Signoria. De supercoole Martina Bonci is de bazin achter de bar en iedereen draagt van top tot teen Gucci. Yes.
Gucci Giardino 25 – Piazza della Signoria 37r, Florence

In Florence? Dit zijn de beste restaurants »

 

Ristorante Trussardi by Giancarlo Perbellini – Milaan

Ook een knapperd is het relatief nieuwe restaurant in de flagshipstore van Trussardi in Milaan. De Berlijnse architectuurstudio bplus.xyz stripte samen met Thorben Gröbel het pand volledig, waarbij ze zoals het een palazzo betaamt marmer en terrazzo vonden, dat gebruikten als basis en er verder modern beton en lichtpilaren tegenaan gooiden voor een modern-chique sfeertje. Giancarlo Perbellini, de tweesterrenchef van Casa Perbellini (in Verona), bepaalt er met een moderne kijk op de Italiaanse keuken de boel achter de restaurantpannen en in het café.
Ristorante Trussardi – Piazza della Scala 5, Milaan

Emporio Armani Ristorante & Caffè – Bologna

“I always wanted the Armani brand to become an expression of style as a lifestyle, of sophisticated simplicity as a sign of elegance in every field, and food that is one of the most important elements of everyday life could not be missing.” Zo gezegd, zo gedaan, want meneer Armani heeft inmiddels restaurants over de hele wereld. In Italië vind je ze in Milaan en Bologna, waarvan ik de laatste de leukste vind. Hij bevindt zich in de Galleria Cavour, de Fifth Avenue van Bologna, en is modern ingericht met warm hout en lampen van eigen makelij. Eetbare Armani-klassiekers zijn de Risotto Armani Milano met saffraanstampers en Parmezaanse kaas, en Tartara Emporio Armani met kwarteleitje en zwarte truffel.
Emporio Armani Ristorante & Caffè – Via Giovanni Massei 1v, Bologna

Ceresio 7 – Milaan

Dakterras met twee zwembaden bovenop het Dsquared2 kantoor in Milaan, met interieur van Dimore Studio (die snappen het wel) en bemoeienis van de half-Italiaanse modebroeders Caten. Verder erg on-Italiaans, ook qua prijzen, maar dat maakt niet uit en op zo’n plek moet je gewoon even doen alsof je rijk bent als je dat niet echt bent. Mooiste badpak aan, reserveren en dan heel langzaam aan je cocktail slurpen en voor het eten weer weg naar een of andere traditionele trattoria om de kosten te drukken.
Ceresio 7 – Via Ceresio 7, Milaan

Hier moet je zijn voor lunch in Milaan »

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marchesi 1824 (@marchesi1824)

Pasticceria Marchesi 1824 – Milaan

Een pasticceria in Milaan die al honderdmiljoen jaar bestaat (sinds 1824) en een iconische status heeft bereikt. De familie Marchesi begon met een klein zaakje met cassetteplafonds, antieke spiegels en art-decolampen uit het begin van vorige eeuw en bakte er de beste gebakjes van de stad. In 2014 nam Prada de tent over en opende er nog twee zaken in Milaan bij, plus een in Londen, gelukkig zonder de charme van de eerste vestiging te verliezen.
Pasticceria Marchesi 1824 – Via S. Maria alla Porta 11/a & Galleria Vittorio Emanuele II & Via Monte Napoleone 9, Milaan