Con mollica o senza is de populairste broodjeszaak van Napels

TikTok-hotspots. Ik vind het maar niks. Niet alleen omdat ze volledige verkeersslagaders verstoppen met rijen, ook omdat iedere TikTokker zonder verstand een baggertent kan ophemelen tot hij een heilige internetstatus heeft bereikt. Tenzij de TikTokker de eigenaar zelf is die de boel op stelten zet, wat het geval is bij deze gezellige broodjesmaker uit het al even chaotische Napels.

Con mollica o senza

Gezien de straten van Napels al een zalig zootje op zichzelf zijn, zijn de bewoners van Via Pignasecca hoogstwaarschijnlijk iets minder gepikeerd dan de buren van de Negen Straatjes. Donato De Caprio van Con mollica o senza is daar de oorzaak van een rij die tegen het middaguur meer dan een kilometer lang is. Zijn persoonlijke succes heeft hij niet alleen aan z’n eigen video’s te danken, maar ook aan de eigenaar van de vorige salumeria waar hij in werkte. Die was niet blij met de rijen die voor z’n deur verschenen en verzocht De Caprio te stoppen met z’n sociale capriolen. De Caprio hing daarop z’n schort aan de wilgen, maar dat was het einde niet.

@donatodecaprio3mandalo al tuo amico con la fame “schimica” 🤤😂

♬ suono originale – Donato – Con mollica o senza

Influencer Steven Basalari DM’de De Caprio voor een samenwerking en Con mollica o senza – de standaardvraag die De Caprio stelt bij z’n broodjes, met broodkruim of zonder – werd geboren. Vanuit daar ging de broodjesmaker in zangerig Italiaans-Napolitaans vrolijk verder met z’n video’s waarin hij z’n liefde voor kwaliteitsproducten en traditioneel Napolitaans eten laat zien. Twijfelen aan zijn kunnen doe ik dus niet, maar met de aankondiging van het zakelijke duo dat ze een tweede vestiging in Milaan openen en er een keten door het hele land van willen maken, hoop ik dat die ziel erin blijft zitten. Voor nu dus toch even aansluiten in die TikTok-rij, misschien.