5 galante en gruwelijke dingen die Italiaanse mannen doen

De Italiaanse man is de grootste charmeur ter wereld, op het oppervlak dan. Emancipatie is een woord dat zich volgens mij niet naar het Italiaans laat vertalen, of het wordt gewoon niet echt gebruikt. Keer op keer verbaas ik me weer over de kleine dingetjes, die soms galant, maar soms ook buitengewoon vermoeiend zijn. Deze dingen kan ik voor deze week allemaal al afvinken, en zijn in Italië dagelijkse kost.

Dingen die Italiaanse mannen doen

1. Ze betalen áltijd drankjes voor een vrouw

Of je het nu wilt of niet. Ik ben inmiddels meester in het vliegensvlug handelen met telefoon en Apple Pay, tot groot ongenoegen van de gemiddelde Italiaanse man, die dat niet is. Ouderwetse gebruiken staan de evolutie in de weg, denk ik.

2. Ze betalen geen drankjes voor haar vriendinnen

Al lig ik er absoluut niet van wakker dat iemand een drankje voor me betaalt, vind ik het ronduit schandalig dat alleen een potentiële prooi gehydrateerd (of gedehydrateerd) wordt. Is niet galant, is schaamteloos tonen van het jachtinstinct.

3. Ze houden áltijd de deur open voor een vrouw

Wat tot ongemakkelijke situaties kan leiden, want ik ga er automatisch sprintjes van trekken en dat wil je niet als het veertig graden is en daarbij ben ik zelf ook heel erg goed in deuren openen dus hoeft het echt niet, maar ik heb wel geleerd om heel vriendelijk te lachen en grazie te zeggen.

4. Ze laten een vrouw áltijd voorgaan

Zoals de deur werkt voor de Italiaanse man, zo werken ook wegversmallingen. Ritsen op het voetpad of in de gang? Ga ervan uit dat je als vrouw voorrang hebt en tover die glimlach op je gezicht, dan voorkom je gestuntel wie er eerst mag.

5. Ze helpen een vrouw áltijd als ze er hulpeloos uitziet

Als je bijvoorbeeld met vier zakken afval bij de afvalbak staat zonder afvalbakkensleutel. Ongeduldig roepende echtgenote op tien meter afstand of niet, meneer opent elke bak (zijn er nogal wat, het afval wordt in Italië grondig ontmanteld vóór het weggooien) tot je handen weer leeg zijn. Dat zijn bonuspunten, hoor.