Dol op lasagne? Met deze hack maak je ‘m het allerbeste

Da FavorFlav

Een goede lasagne maken is nogal een project. Want nadat je de bolognesesaus zo lang mogelijk hebt laten pruttelen zul je ook nog de hele schaal moeten opbouwen. Key daarbij is dat je niet oversaust, dat je een niet al te grote schaal gebruikt én dat je de lasagnevellen voorgaart voordat ze tussen de rode en witte saus verdwijnen, tippen onze collega’s en buongustai van Favorflav.

Voorgaren? Lasagnevellen? Is dat niet een Italiaanse no-go? Wellicht. Maar een gouden tip om ervoor te zorgen dat die bubbelende schaal lasagne met crispy randjes extra lekker wordt, is ’t wel.

Met deze hack maak je de lekkerste lasagne

In de meest voorkomende lasagne-recepten gebruik je gedroogde vellen. Doordat je deze tussen de laagjes pasta- en bechamelsaus legt zorgt het vocht uit de saus dat de vellen gaar worden. Maar de ene oven is de andere niet. En dus kan de garingstijd nogal verschillen. Te lang betekent slappe vellen en te kort betekent te harde vellen. En allebei willen we liever niet.

Win-win

Om dat dus te voorkomen heeft de Amerikaanse chef Ina Garten een tip: week je lasagne vellen. Leg ze in de schaal waar je de lasagne in maakt, en giet hier wat kokend water bij. Laat de vellen een paar minuten weken (vaak staat dit op de verpakking aangegeven) en giet ze vervolgens af, zodat je daarna met het opbouwen kan beginnen. Het resultaat? Minder oven-wachttijd en keer op keer perfect gegaarde lasagne vellen. Win-win, dus!

Bron: Favorflav