Huis kopen aan zee in Italië? Deze plekken zijn het goedkoopst

Altijd al een huis aan zee willen hebben? Nu Nederland bijna onbetaalbaar is geworden, is het misschien een goed idee om elders te kijken. Net zoals George Clooney kun je natuurlijk ook gewoon al je geld investeren in een Italiaanse villa aan het water. Dit zijn volgens Idealista de goedkoopste plekken aan de Italiaanse kust om een huis te kopen.

Goedkoop huis kopen in Italië aan zee

Cariati

Cariati is zo’n plek in Italië waar je je al voor een paar duizendjes aan zee kunt vestigen. Dit dorpje ligt aan de Ionische kust van Calabrië en vlakbij de populaire resorts zoals Mamitas Beach Club. Met kristalhelder water en zandstranden waar je goed kunt bakken, is dit de plek waar je goedkoop een (vakantie)huis kunt scoren. Voor zo’n €806/m2 koop je al een knus huisje in deze kustplaats. Even ter vergelijking: in Amsterdam betaal je €7.187/m2.

Tricase

Ook in Tricase in Lecce ben je beter uit dan in Amsterdam. Je vindt dit dorpje in het meest zuidelijke puntje van de Italiaanse laars. Typisch aan deze regio zijn de trulli, stenen hutjes waar nog steeds in gewoond wordt. Het leuke is: voor zo’n €30.000 heb je zo’n trullo al helemaal voor jezelf. Dobber elke dag in de Piscina Naturale di Marina Serra, maak een uitstapje naar de vuurtoren van Santa Maria di Leuca en vergaap je aan de barokke gebouwen in het dorp. In Tricase betaal je gemiddeld voor een koophuis maar €795/m2.

Marsala

Wijnliefhebbers opgelet. Ook in Marsala op Sicilië kun je goedkoop aan zee wonen. Je vindt hier ook de gelijknamige versterkte wijn: Marsala. Een goed glas vino, een panoramisch uitzicht op zee, zoutvelden en wonen in een levendige stad met een te gek historisch centrum. Wat wil een mens nog meer? Het eilandleven in Marsala scoor je al voor €866/m2, en dan heb je een leuk, leefbaar huisje.

Cabras

Als je houdt van een rustig leventje, middenin de natuur en omringd door een knalblauwe zee, vind je in Cabras op Sardinië pareltjes van huizen. Iets duurder dan de bovenstaande plekken en iets minder keus, maar hé, dan heb je wel het echte eilandleven. Voor €1.053/m2 woon je middenin de natuur.

Ortona

Nog zo’n pareltje aan zee is Ortona. Dit piepkleine havenstadje ligt aan de Adriatische kust, in de regio Abruzzo. Je hebt er zandstranden, een schattig historisch centrum en met zo’n twee uur rijden ben je al in Rome. Je levenskwaliteit gaat hier met sprongen vooruit, in plaats van vijf euro voor een latte haver, betaal je hier nog gewoon een euro voor een echte Italiaanse caffè. Zin om je te settelen in Ortona? Een huis aan zee koop je al voor zo’n €1.067/m2.