Italiaanse eyecandy in boekvorm: 60 jaar Lamborghini

Da ModMod

Je las het als eerste bij onze collega’s van ModMod: vorig jaar vierde Lamborghini zijn 60ste verjaardag. De eerste ‘Lambo’ zoals wij die kennen rolde in 1963 van de band. Ferruccio Lamborghini begon zijn bedrijf echter al in 1947. Toen maakte hij nog enkel tractoren. Die business ging zó goed dat hij binnen enkele jaren de beste trekkers van het land maakte en hij verdiende daar een fortuin mee.

Dankzij die weelde had hij een enorm chic wagenpark vergaard. Hij was echter niet tevreden over één van zijn Ferrari’s die volgens Ferruccio een gare versnellingsbak had. Het verhaal gaat dat hij dit in 1962 in gesprek met Enzo Ferrari vertelde en laatstgenoemde was not amused. Hij bitste Lamborghini toen dat hij niets van auto’s wist en zich vooral met tractoren moest bemoeien. Lamborghini liet zich niet kennen besloot zelf sportauto’s te gaan maken. The rest is history zullen we maar zeggen.

Laat het vervolgens maar aan onze Duitse vrienden van teNeues over om daar een schitterend fotoboek van te maken. En zie hier The Lamborghini Book, waarmee de zes decennia van Lamborghini gevierd wordt. Waar Ferruccio begon met tractoren staan zijn sportwagens al decennia lang voor extreme snelheid en luxe. De Duitse ondernemer, journalist en uitgever Michael Köckritz maakte samen met zijn team een waar eerbetoon aan dit uitzonderlijke Italiaanse merk.

Het boek beslaat liefst 304 pagina’s en er zijn ruim 225 foto’s te vinden van de belangrijkste Lamborghini-modellen zoals de Countach, Aventador, 350 GT en vele andere. Los van de spectaculaire foto’s bevat het boek ook enorm veel boeiende info en achtergrondinformatie, interviews met experts en exclusieve ontwerpschetsen. Ook werden beroemde Lamborghini-eigenaren zoals Rod Stewart en Gerhard Berger op de gevoelige plaat vastgelegd met hun Lamborghini’s. Kortom: een perfect cadeau voor elke autoliefhebber.

The Lamborghini Book
Uitgeverij teNeues
Michael Köckritz
Prijs: €100

Bron: ModMod