Nederlandse ex-driesterrenchef Jacob Jan Boerma opent restaurant in Italië

Voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma kon het al niet laten om bij Italiaans restaurant Aroma uit de pannen te snoepen, maar begint nu zelf een Italiaans avontuurtje. In de chique wintersportplaats Madonna di Campiglio opent hij binnenkort een nieuw restaurant. En hoogstwaarschijnlijk volgen er meer.

Jacob Jan Boerma-restaurants

Het restaurant, gevestigd in een boutiquehotel dat voorheen bekendstond als Hotel Milano, gaat de naam van de chef zelf dragen. Het hotel met 48 kamers wordt op dit moment gerenoveerd door een investeringsgroep. Planning is dat het hotel eind 2024 geopend wordt en negen maanden per jaar open is, tijdens het wintersportseizoen. In het wintersportdorp is in ieder geval animo voor eten op niveau: er bevinden zich al drie sterrenzaken, twee Bib Gourmands en veertien zaken worden getipt in de Michelingids. De investeerder heeft meer plannen voor luxe hotels in Italië en Oostenrijk, waarin ook Jacob Jan Boerma-restaurants zullen vestigen.

Fine dining en typisch Italië

De plannen geven Boerma de mogelijkheid om zijn visie op fine dining te combineren met de lokale culinaire tradities en ingrediënten. Zijn doel is om gasten die van de piste af zijn komen rollen in Madonna di Campiglio een toegankelijke keuken te bieden na hun inspanning. “Als mensen van de berg komen, willen ze niet meer een hele avond tafelen,” vertelt Boerma aan Misset Horeca. De chef zal niet zelf in de keuken staan, maar op afstand toezicht houden op het restaurantgedeelte en de dagelijkse leiding aan general managers overlaten. Het team haalt hij deels uit Nederland.

Bron: Misset Horeca