10 Airbnbs met oneindig zeezicht op de Eolische eilanden

Als je ooit een plaatje voorbij hebt zien komen van een gestoord mooi oneindig zeezicht dan is de kans groot dat dit op de Eolische eilanden was. Deze eilandengroep ligt vlak naast Sicilië en is een absolute droombestemming. En daar barst het van de Airbnbs waar je met een honderd procent opgelade batterij van terugkomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Italiamo.nl (@italiamo.nl)

Airbnbs Eolische eilanden

Langzaam leven en mooie uitzichtpunten vind je door heel Italië. Maar niet zoals dat op de Eolische eilanden gebeurt. De Eolische eilanden liggen tussen het Italiaanse vasteland en Sicilië in, bestaande uit: Filicudi, Alicudi, Lipari, Salina, Vulcano, Stromboli, Panarea. Je komt er het makkelijkst door vanaf Catania af te reizen naar Milazzo en daar de boot te pakken. Voor het geval dat een vakantie plannen nog een ver-van-je-bed-show is en je toch even wilt afdromen, laat je dan meevoeren door deze Airbnbs.

Duik vanaf je bureaustoel even onder een buitendouche, die het ziltige zout uit je haar spoelt na een dag dobberen in het blauwer dan blauwe water. Neem een boek mee naar een hangmat op het terras waar je uren niks anders te doen hebt dan je op de verhaallijn te focussen. Ruik de wapperende was die altijd een beetje zeelucht zal houden. Schuif in gedachten aan aan een tafel omringd door zeezicht, waar de zonsondergang de lucht langzaam oranjeroze laat kleuren. Eet een bordje verse pasta en drink wijn tot het donker wordt. Slaap een nacht goed, sta uitgerust op en verplaats je naar de ontbijttafel waar een pruttelende moka, kleine koffiekopjes, pasticceria en vers fruit en het adembenemende uitzicht je goedemorgen wensen. Ik wilde zeggen: ‘en keer weer terug naar de realiteit,’ maar doe maar gewoon niet. Boeken mag natuurlijk ook.