Binnenkort op Netflix: La legge di Lidia Poët

La legge di Lidia Poët

Zet 15 februari maar alvast in je agenda, want dan wil je absoluut beginnen aan deze nieuwe Netflix-serie. De trailer ziet er al zó veelbelovend uit, dus dat kan alleen maar genieten worden. Daar heeft het dan ook alle ingrediënten voor: prachtige kostuums, veel drama, een sterke vrouwelijke hoofdrol en (dit zijn altijd mijn favorieten) een waargebeurd verhaal. Ik heb het over La legge di Lidia Poët, waarin het verhaal wordt verteld van de vrouw die in de negentiende eeuw haar strijd voerde om een advocaat te mogen worden.

Dit werd haar namelijk door de rechtbank verboden, maar Lidia Poët liet het daar niet bij zitten. Ze kreeg een baan bij het advocatenkantoor van haar broer en bereidde zo haar zaak voor. En dat bleek succesvol: het vonnis werd nietig verklaard en zo werd Lidia Poët de eerste vrouwelijke advocaat van heel Italië.

De hoofdrol wordt vertolkt door Matilda De Angelis, die je gezien kan hebben in The Undoing met Hugh Grant en Nicole Kidman. La Legge di Lidia Poët (of The Law According to Lidia Poët, zoals de serie in het Engels heet) zal zes afleveringen lang zijn, en allemaal staan ze op 15 februari online.

Beeld: Netflix