Leg’s Go in Cammino: gratis verblijf voor jonge wandelaars op Sardinië

Wandelen? Wat is dat? Hiken, da’s hot. En om zelfs een pelgrimsroute populair te maken onder de jongere generatie, lanceert Stichting Cammino Minerario di Santa Barbara (CMSB) “Leg’s Go in Cammino”. Drie dagen van de eeuwenoude wandelroute op Sardinië afleggen met gratis verblijf.

Cammino Minerario di Santa Barbara

De Cammino Minerario di Santa Barbara is een historische wandelroute van ongeveer 500 kilometer die door het zuidwesten van Sardinië slingert. De route volgt de oude mijnbouwpaden, loopt door schilderachtige dorpjes, verlaten mijnen en indrukwekkende landschappen. De route is verdeeld in verschillende etappes, variërend van gemakkelijke tot meer uitdagende delen, waardoor het geschikt is voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. In totaal duurt hij zo’n maand om af te leggen, maar je kunt er uiteraard gewoon voor kiezen maar een stukje te doen.

Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden zoals oude mijnen, kerken en archeologische vindplaatsen. Ook kun je deelnemen aan lokale evenementen en traditionele Sardijnse gerechten proeven. Het doel van Leg’s Go in Cammino is om jonge mensen aan te moedigen Sardinië op een duurzame manier te ontdekken. Door hen aan te trekken, hoopt CMSB bij te dragen aan het behoud van het landschap en de culturele erfgoedlocaties.

Leg’s Go in Cammino

Voor jonge reizigers tot 35 jaar is er dus een speciale deal: zij kunnen gratis verblijven in aangesloten accommodaties langs de route. Deze verblijven variëren van eenvoudige b&b’s tot charmante agriturismi. Om in aanmerking te komen voor de gratis accommodatie, moeten je aan een paar voorwaarden voldoen:

  • Deelnemers moeten minimaal drie nachten blijven.
  • Ze moeten minstens een deel van de route te voet afleggen.
  • Reserveringen moeten vooraf worden gemaakt via de officiële kanalen van CMSB.
  • De leeftijd moet worden geverifieerd om te bevestigen dat de deelnemer jonger is dan 35 jaar.
  • De deelnemer moet houder zijn van een CMSB-wandelpaspoort, dat €5,- kost.
  • De deelnemer moet één tot drie vouchers aanvragen voor overnachtingen, vooraf reserveren, en de voucher tijdens het inchecken tonen.

Aanmelden doe je via de officiële website van de CMSB. Hier vind je gedetailleerde informatie over de verschillende wandelpakketten, inclusief duur, moeilijkheidsgraad en kosten. dit eiland biedt gratis accommodatie aan jonge wandelaars