Dit zijn de lekkerste waterijsjes uit Italië die óók in Nederland te koop zijn

We zijn het maar wát vaak eens met onze collega’s en buongustai van Favorflav. Dit keer vanwege onze gedeelde liefde voor een Italiaans waterijsje, die zij met lof bezingen.

Liuk-ijsjes: verslavend lekker

Liuk… oh Liuk… zelden heb ik zo’n lekker ijsje geproefd. Ik niet alleen overigens, Liuk is het meest populaire waterijsje uit Italië. En als je ‘m eenmaal hebt geproefd, snap je waarom. Kan je dan nog zonder? Ik niet…

Voor iedereen die nu denkt ‘waar heb je het over en wat is dit voor rare naam?’: Liuk is heerlijk zacht en fris citroenijs. Op een stokje. Een stokje van drop. En waar heel veel ijslollies véél te zoet zijn, is Liuk lekker fris. En dan moet de grootste verrassing nog komen: het (weliswaar moeilijk door te bijten), lekkere laurierdropstokje. Wat. Een. Feest.

Vroeger kon je ze alleen in Italië kopen, wist je trouwens dat slecht ijs in Italië strafbaar is?, maar de laatste jaren gelukkig ook gewoon hier in de supermarkt. Nou ja, gelukkig, gelukkig… bij elke zonnige dag gaat het bij mij helemaal mis.

Liuk, 24/7

‘Ik ben Sharon en ik ben verslaafd aan Liuk ijs.’ Het is echt zo. Zodra de zon schijnt, duik ik de vriezer in, maakt niet uit hoe laat het is, Liuk kan altijd. Ontbijten met Liuk, waarom niet? Lunchen met Liuk, graag! Liuk na het eten? Is dat een vraag? Een doos met 8 stuks kost €4,65 bij de Jumbo (twee jaar geleden nog €2,93… over inflatie gesproken!). Of je maakt ze zelf zoals de dame hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Martina Eiko (@martina.eiko)

Bron: Favorflav