Leukste lunchspots in Milaan

Lunch Milaan

De eerste keer dat ik in Milaan was, had ik maar één doel voor ogen: shoppen. Tsja, dat is voor velen niet anders, gok ik zo. Maar wat heeft deze stad me verrast. Natuurlijk kende ik de welbekende Duomo van de foto’s, maar in het echt was ik er zoveel meer van onder de indruk. Mijn stappenteller heeft in deze stad overuren gemaakt (ook wegens het vele shoppen, maar ook omdat ik heerlijk door de stad aan het struinen was), met hier en daar een stop voor lunch of diner. Natuurlijk deel ik mijn allerbeste tips met je. Hier wil je lunchen in Milaan, van een uitgebreid meergangenmenu in een binnentuin tot de beroemdste Panzerotti van de stad.

Lunchen in Milaan

1. SlowSud

Een stukje Sicilië in Milaan en enorm populair onder de locals. Ideaal voor een (uitgebreide) lunch. En dat doe je hier natuurlijk met verse pasta. Wel even reserveren trouwens, want het zit hier nagenoeg altijd vol. Leuk: ze hebben hier twee tafels met geen stoelen, maar… schommels.
SlowSud – Via delle Asole 4, Milaan

2. Bamboo Bar

Deze bar is uitgegroeid tot een begrip in Milaan en het hotel waarin het zit ook het Armani Hotel. Allebei een must visit als je in Milaan bent. De ultieme aanrader hier is de pasta met kreeft, die schijnt echt hemels te zijn. Het interieur is strak, modern en precies wat je bij het Armani Hotel verwacht. Ook hier is reserveren aan te raden. Pluspunt: het zit op de zevende verdieping, dus je krijgt er ook nog eens een mooi uitzicht bij.
Bamboo Bar Via Alessandro Manzoni 31, Milaan

 

3. Panghea Ristorante

Vegans en vegetariërs, hier willen jullie naartoe. Dit is dé vegan hotspot in Milaan waar je terecht kunt voor een uitgebreide lunch (en diner), ze hebben namelijk verschillende menu’s waaruit je kan kiezen. Side note: à la carte eten is hier geen optie.
Panghea Ristorante – Via Filippo Argelati 12, Milaan

4. Taberna San Tomaso

Als je op zoek bent naar een snelle, maar goede lunch, dan ben je hier aan het juiste adres. Taberna San Tomaso heeft geen website, dus je kan het beste gewoon lekker langs gaan. Daar krijg je geen spijt van, want de pasta’s worden geroemd door de locals. Bij deze spot is het nog het ‘echte Milaan’: niet per se hip, wel héél goed en gezellig.
Taberna San Tomaso – Via S. Tomaso 5, Milaan

5. Paper Moon Giardino

Ben je wél op zoek naar een hippe, prachtige zaak met dito eten, reserveer dan een tafel bij Paper Moon Giardino. Wát een mooie plek is dit, zeg. Binnen is het interieur mooi klassiek, maar in de zomer is de tuin een echte aanrader. Je kan hier zowel een bord pasta bestellen als polpo en kaviaar. Voor ieder wat wils dus.
Paper Moon Giardino – Via Bagutta 12, Milaan

 

6. Il Salumaio di Montenapoleone

Ja, die (binnen)tuinen hebben ze wel begrepen in Milaan. Ook bij deze spot zit je zó mooi buiten. Het is niet goedkoop, maar wel echt een ervaring. Het ligt aan de bekende winkelstraat, dus een fijne uitvalsbasis om hier wat te gaan eten. Ze zijn ook voor diner open en dan is die binnentuin al helemaal romantisch.
Il Salumaio di Montenapoleone – Via Santo Spirito 10

7. Risoelatte

Zo’n sympathiek restaurant is dit, alsof je zo de jaren ’60 binnenloopt, want er is hier sindsdien weinig veranderd. De bediening is zo enthousiast en vriendelijk en het eten is ultiem comfort food: verse, heerlijke, smaakvolle pasta. Als je het niet zou kennen zou je er waarschijnlijk zo voorbij lopen; een echte hidden gem dus.
Risoelatte – Via Manfredo Camperio 6

8. Panzerotti Luini

Heb je geen tijd of zin in een uitgebreide lunch, haal dan bij deze plek een panino. Alhoewel: je moet wel eventjes de tijd nemen, want de kans is groot dat hier een gigantische rij voor de deur staat, maar als je eenmaal hun Panzerotti hebt geproefd snap je waarom. Zó lekker.
Panzerotti Luini – Via Santa Radegonda 16

Beeld: Paper Moon Giardino