A tavola a Torino: de beste restaurants in Turijn

Restaurants Turijn

Als de regio waar de Slow Food-beweging ontstond, waar de beste truffels ter wereld uit de grond komen en waanzinnige wijnen als Barolo worden gemaakt zit je in Piemonte wel goed voor een hapje eten. Hoofdstad Turijn is een feest voor foodliefhebbers.

6x restaurants in Turijn

Ristorante Consorzio

Een goede wijnkaart met natuurwijnen en een menu dat kennis van de Piemontese keuken laat zien. Bij Consorzio worden ingrediënten gekozen met de Slow Food-gedachte, waardoor er bijvoorbeeld veel aandacht is voor minder bekende stukken vlees, veel kruiden en vergeten groente. Ga vooral voor het tasting menu en kijk even of de steak tartare alla Piemontese ertussen zit.
Consorzio – Via Monte di Pietà 23, Turijn

Tre Galli

Tre Galli, vineria en ristorante ineen, heeft een fijne mix van de traditionele Piemontese keuken en een modern, warm interieur, met veel roodtinten en mooie kunstwerken en vintage reclames van Carpano aan de muur. Op de ruim duizend etiketten tellende wijnkaart kies je bijvoorbeeld een mooie rode wijn uit de Langhe, de perfecte begeleider van het bordje gerookte guanciale (wangspek) dat in goed gezelschap van zachtzoete honing op tafel komt. Qua pasta’s kies je tussen de traditionele agnolotti (een soort met vlees gevulde ravioli die typisch is voor Turijn en omstreken) en de gnocchi met salsiccia di Bra (met Slow Food-keurmerk).
Tre Galli – Via Sant’Agostino 25, Turijn

Waarom Piemonte de lekkerste regio van het Noorden is »

Tuorlo

De eidooier is de de basis van restaurant Tuorlo (wat ook dooier betekent), net zoals het veelzijdige ingrediënt de basis en het bindmiddel is in vele Italiaanse gerechten. Hier eet je van het beknopte à la carte-lijstje of een betaalbaar menu vol moderne gerechten met kleurrijke en smaakvolle sauzen.
Tuorlo – Via Sant’Agostino 15/B, Turijn

La Badessa

Bij La Badessa wordt de kloosterkeuken omarmd. Het restaurant verzamelde recepten uit kloosters door het hele land, om deze niet verloren te laten gaan. Wat daar interessant aan is? Achter deze gesloten muren werd gekookt zonder invloed van het hectische stadsleven, met ingrediënten uit de tuin en dieren van eigen land. Dat heeft geleid tot een eenvoudig, gezond, natuurlijk en seizoensgebonden dieet dat je bij La Badessa ontdekt.
La Badessa – Piazza Carlo Emanuele II 17, Turijn

Scannabue

Een mix tussen een Turijns café en een Parijse bistro, dat is Scannabue. Dat de eigenaars een bistro-concept op een toen nog beruchte plek openden was een gedurfde zet. Intussen is het al jaren een gevierd restaurant in Turijn en bekend tot ver daarbuiten.
Scannabue – Largo Saluzzo 25/h, Turijn

Cianci Piola

Cianci Piola is een piepklein restaurant (in het lokale dialect staat piola voor klein) met een regelmatig wisselend menu vol lokale gerechten. Aanraders zijn de ansjovisjes met salsa verde, alle pasta’s (wees wel gewaarschuwd: de porties zijn allesbehalve piola) en de secondi met vlees zoals het geroosterde varkensvlees dat op tafel komt met romige aardappelpuree en gekaramelliseerde peren.
Cianci Piola – Largo IV Marzo 9/b, Turijn