Bizar verhaal: zelfbenoemde ziener is op mysterieuze wijze verdwenen in Italië

Gisella Cardia, Maria

Maria Guiseppe Scarpulla, in de volksmond bekend als Gisella Cardia a.k.a. ‘de ziener’, is op raadselachtige wijze verdwenen uit haar woonplaats nabij Rome. Waarom? Dat ga ik je zo vertellen, want ik begin graag even bij het begin van dit bizarre verhaal met bloederig randje.

De ziener van de Madonna di Trevignano Romano

Gisella Cardia dus. In 2016 kocht ze een Mariabeeld in bedevaartsoord Medjugorje, een dorp in Bosnië, en bracht het mee terug naar Italië. Aldaar begon Maria per abuis tranen van bloed te wenen en goddelijke boodschappen op Cardia af te vuren. Cardia parkeerde het beeld in een glazen kooi met uitzicht op het Bracciano-meer en doopte de derde van elke maand om tot open dag, waarop ze aan pelgrims – veelal zieke mensen – het woord van Maria verkondigde als “La veggente della Madonna di Trevignano Romano”, ofwel: de ziener van de Madonna di Trevignano Romano.

In aanvulling op deze kers op de taart na de maandelijkse pelgrimages richtte ze nog een stichting op om geld te verzamelen voor zieke kinderen. Saillant detail: de dame in kwestie had al een veroordeling voor faillissementsfraude op haar kerfstok.

De privédetective en het varkensbloed

Het begon dan ook langzaamaan wat te rommelen in Italië, onder meer over het land waarop het Mariabeeld zich bevond (wellicht gekocht met het geld van de stichting) en de aanwas van driehonderd pelgrims per maand in het voorheen rustige gebied. De lokale bisschop Marco Salvi besloot er eens in te duiken en zette er een privédetective op.

Er volgde een officiële aanklacht en de bewering dat de tranen van de Madonna varkensbloed bleken (nog niet bevestigd). Op 3 april kroop Cardia nog op haar podium als woordvoerster van Maria Madonna, op donderdag werd ze gezien terwijl ze haar koffers pakte en daarna is er van de zelfbenoemde ziener niets meer vernomen.

Op de vlucht of met vakantie

Van haar advocaat wel, die meent dat Cardia gewoon even lekker op vakantie is. Haar volgelingen zeggen dat ze is vertrokken naar een klooster om de lopende haatcampagne te ontvluchten. De website van de stichting luidt dat “de bijeenkomsten tijdelijk zijn opgeschort met een nader te bepalen datum”. Doneren kan echter nog wel. Het antwoord laat dus op zich wachten tot 3 mei, de dag dat de ziener van de Madonna di Trevignano haar volgende spreekbeurt zal moeten houden.

Bron: Today Cronaca