Dit is de meest ondergewaardeerde citytrip ter wereld volgens reisexperts

Citytrip boeken? De wereld ligt aan je voeten. Met treinen en vluchten die je sneller naar een Europese stad brengen dan je pastadeeg klaar is, ontstaat zelfs een nieuw luxeprobleem: hoe kies je waar je reis heen gaat? Heb ik een tipje voor je. Want deze Italiaanse stad is volgens reisexperts de meest ondergewaardeerde citytrip ter wereld.

De meest ondergewaardeerde citytrip

Die 175 reisexperts, van reisagenten tot liefhebbers kregen van CNCB de vraag wat de meest ondergewaardeerde stad is voor een citytrip. Het meest populaire antwoord ligt in Italië: Bologna. ‘Bologna is in opkomst en staat op het punt om de nieuwe, populaire Italiaanse stad te worden om te bezoeken,’ zegt Tom Marchant, oprichter van luxe reisorganisatie Black Tomato. Ook noemt hij het een foodmekka, waar geen woord over gelogen is.

Waarom je naar Bologna moet?

Daar kan ik nu een opstel over schrijven, maar CNCB noemt drie redenen om Bologna te bezoeken die de boel losjes wel samenvatten:

  • De foodscene is ongeëvenaard. Zowel qua markten, winkels en restaurants als vanwege het omliggende land, wat de bakermat is van onder meer Parmaham en Parmigiano.
  • De architectuur en geschiedenis. Bologna heeft een beroemde zuilengallerij van 666 portici en een totale lengte van zo’n 35 kilometer aan van die mooie bogen. Daarnaast nog 24 middeleeuwse torens en Romeinse ruïnes ondergronds. En dat zijn nog maar een paar hoogtepuntjes.
  • De stad is praktisch voor een citytrip. Je kunt overal heen lopen, de hotelkamers zijn niet extreem duur en tot slot is het eigenlijk niet Rome, maar Bologna waar alle wegen naartoe leiden als het landelijke knooppunt van spoorwegen die je naar ongeveer elke plek in Italië leiden.

En dan vergeten ze als ik me er nog even tussen mag wringen met mijn mening nog het sfeertje. Bologna is verrassend rauw in vergelijking met de gepolijste steden die eromheen liggen, mede door de vele studenten in de stad. Dus… plannen die hap?

Bron: CNCB