De leukste wijken in Milaan

Milaan, een van mijn favoriete Italiaanse steden. Natuurlijk is het dé modestad van Europa maar het barst er ook van de toffe galerijen, beste wijnbars en het heeft zelfs een geheime botanische tuin. Omdat het de tweede grootste stad van Italië is met een wirwar aan wijken, zetten wij de beste wijken van Milaan voor je op een rij. Hier moet je zijn voor shoppen, eten, feesten en meer.

Leuke wijken in Milaan

Leuk om te verblijven – Porta Romana

Je kunt natuurlijk middenin het bruisende centrum van de stad zitten, maar geloof ons: er net iets buiten zitten heeft zo z’n voordelen. Dat snappen de Milanezen ook, want Porta Romana wordt steeds populairder. Het heeft de typische Italiaanse charme gecombineerd met moderne architectuur.

Leuk om te ontdekken – Brera

Brera wordt ook wel het Montmartre van Milaan genoemd en is van oorsprong een kunstenaarswijk. Je vindt er mooie musea, galerijen en boutiques. Door de pastelkleurige, smalle huizen en kinderkopjes is deze wijk een plaatje om te zien. Het is een chic en sfeervol stukje stad waar je ’s avonds een stadswandeling maakt en spontaan in een bar met live jazzmuziek belandt. Je vindt hier ook een goed bewaard geheim van Milaan: Orto Botanico di Brera, de botanische tuin van Milaan. Het voelt alsof je in een andere wereld stapt, met fluitende vogels en exotische planten. Dat middenin de stad.

Leuk om te shoppen –  Quadrilatero della Moda

Milaan staat bekend als dé modestad en een uitstapje naar het modewalhalla Quadrilatero della Moda moet daarom op je lijstje. Het is zeg maar de PC van Milaan met luxe boutiques, mooie designerwinkels en chique cafés. Vooral Via Montenapoleone en Via della Spiga staan ​​bekend om hun couture. Ook al kun je alleen maar window shoppen, een belevenis is het hoe dan ook.

Leuk om te eten – Navigli

De wijk Navigli ligt rondom twee grachten en was vroeger een havenbuurt. Het is misschien wel onze favoriete wijk, met gezellige cocktailbars en zoveel aanlokkelijke restaurants dat je niet weet waar je moet beginnen. Veel Milanezen gaan hier zelf heen voor een aperitivo of diner. Navigli is door z’n mooie ligging aan het water niet te vergelijken met andere wijken.

Leuk voor digital nomads – Isola

Als je op zoek bent naar een digital nomad hub, dan is de wijk Isola een aanrader. Ooit was dit een industriële wijk in Milaan, maar die is nu omgetoverd tot een trendy plek waar je alle creatievelingen vindt. Denk aan moderne architectuur, innovatieve restaurants en gezellige co-workings.

Leuk om te feesten – Corso Como

Deze straat is slechts tweehonderd meter lang maar barst van de bars en clubs. Dit is de plek waar je heen gaat als je een nachtdier bent. Alle toffe clubs zoals Hollywood Rythmoteque, 11Clubroom en LoolaPaloosa vind je hier in één straat. Verruil je gympies voor een mooi paar hakken; Milanezen zien er altijd uit om door een ringetje te halen.