Splendida streetstyle van Pitti Uomo lente/zomer 2024

Pitti Uomo is intussen een aantal dagen achter de rug, maar ik had éven de tijd nodig om op adem te komen. Florence was vorige week nog heerlijker om te zijn dan normaal, want ik viel wederom van mijn fiets bij het zien van goed geklede mannen o-ve-ral. Overal! Dat wil ik je thuis niet misgunnen, dus hierbij de lekkerste looks op de straten tijdens Pitti Uomo lente/zomer 2024.

Van 13 juni tot 19 juni was Firenze het epicentrum van de herenmode van volgend jaar zomer, en als dat ergens goed te zien is, is het hier wel. Schaars geklede toeristen worden tijdens Pitti Uomo (figuurlijk) uit de weg geruimd door de zogenaamde peacocks; mannelijke paradijsvogels in de mooiste mode die poseren beheersen als een topsport. Mijn allergrootste geluk was dat ik met mijn flexkantoortje pal naast het Fortezza zit, al maakt eigenlijk het volledige straatbeeld dezer dagen een ommezwaai van 180 graden in de juiste richting.

Een samenvatting: het thema leek dit jaar de streep in alle richtingen, de chique strandtas is een hit, minimaal één hoofddeksel in de garderobe is verplicht en zoals zo ongeveer elke editie werd weer bewezen dat een pak áltijd kan, of het nu een driedelig kostuum is of het werktenue van een boswachter met smaak.