Kan niet mislukken: hier koop je het lekkerste pizzadeeg kant-en-klaar

Zelf pizzadeeg maken is oprecht niet moeilijk, maar we snappen dat je soms geen zin of tijd hebt. Zie daar: kant-en-klaar pizzadeeg en zelfs kant-en-klare pizzabodems. Die zijn heus niet allemaal lekker in de winkel, maar wij weten welke je wél moet hebben.

5x het beste kant-en-klaar pizzadeeg

Pizzadeeg op rol Lidl

Hoe makkelijk: even uitrollen en je pizzabodem is klaar. Het resultaat is net wat authentieker dan bij een kant-en-klare bodem, maar kneden en vormen is niet nodig. Dit pizzadeeg op rol van Lidl is in meerdere testen uitgeroepen tot de allerbeste. Een aantal reacties: “Mooie kleur en best veel luchtbelletjes in het deeg. De korst is lekker knapperig en de zoutbalans zit goed.” En: “Dunne bodem met krokante randjes en een chewy bite. Lichte broodsmaak met mooie zoutbalans”. De tomatensaus zit er al bij, dus je hoeft alleen de toppings nog bij elkaar te zoeken.

Pizzadeeg kant-en-klaar Albert Heijn

Mocht je toch zin hebben om je handen aan het werk te zetten, dan zijn pizzabollen een goede optie. In deze bollen zitten net wat minder onherkenbare toevoegingen dan in de uitroldeegvarianten die alle supermarkten verkopen. Dat komt ook de smaak ten goede, want je hebt hierbij daadwerkelijk het gevoel dat je pizza eet. Je koopt de bollen ingevroren, wat als voordeel heeft dat je altijd bollen op voorraad kunt hebben en als nadeel dat ze een paar uur nodig hebben om te ontdooien.

Pizzabollen Van Lemmen

Deze bollen voor authentieke Napolitaanse pizza zijn niet bij de supermarkt verkrijgbaar, wel bij delicatessenwinkels in het hele land. En mocht je een klein beetje vooruit plannen, dan kan je ze online bestellen en worden ze de volgende bij je thuisbezorgd. Van Lemmen maakt de deegbollen elk dag vers van Caputo pizzabloem, water, verse gist en zeezout. Ze laten ze dertig uur rijzen en vriezen ze vervolgens in. Jij krijgt de bollen ontdooid thuisbezorgd en doet zelf de laatste rijs. Ga je toch bestellen, dan kan je ook meteen voor een complete Margherita-kit gaan. Dan ontvang je niet alleen deegbollen, maar ook semolina om de bodem te vormen, San Marzano-tomatensaus, Fior di Latte-mozzarella en Grano Pandano.

Pizzabollen Deegh

Als je de pizzabollensmaak te pakken hebt, wil je misschien ook wel eens een vergelijkend warenonderzoek doen. Wij kunnen de bollen van Deegh aanraden, alleen al omdat ze zelf durven te garanderen dat je ze nergens lekkerder vindt. Gespecialiseerder kan niet, want ze maken uitsluitend deegbollen. Hiervoor gebruiken ze Italiaanse bloem, dat ze lang laten rijzen en rijpen en met de hand kneden. Zelfs over het zout hebben ze nagedacht: dat is ongeraffineerd Himalaya-zout. Je kunt de deegbollen maximaal zes maanden bewaren in de vriezer, dus als ze bevallen kan je meteen een voorraadje aanleggen.

Pizzabodem houtoven Albert Heijn

Net niet kant-en-klaar, dus je zou (met een beetje fantasie) nog kunnen volhouden dat je zelf pizza hebt gemaakt. Ga je voor deze optie, kies dan in elk geval voor de koelverse variant die vrijwel elke supermarkt heeft. Wij hebben een voorkeur voor de houtovenbodems van Albert Heijn: geen gekke ingrediënten en een dikkere laag tomatensaus dan die van andere supermarkten.

Oh, en mag het nog iets makkelijker? We hebben ook voor je uitgezocht wat de beste pizza uit de supermarkt is.