Netflix-tip: de nieuwe serie La vita che volevi

Waar ik vorig jaar nog met enige moeite een lijstje favoriete Italiaanse Netflix-series bij elkaar sprokkelde, vliegt er nu de ene na de andere serie in het Italiaans uit op de streamingdienst. Na de laatste spaghettiwestern-aanwinst, een serie over de grootste pornoster van het land en het prachtige Ripley met Italiaans tintje, is het nu een drama met bijzondere hoofdrolspeelster dat eraan komt: La vita che volevi.

La vita che volevi

La vita che volevi betekent ‘Het leven dat je wilde’. De zesdelige serie draait om Gloria, die na haar transitie haar geluk vindt in Lecce, waar ze een toeristenbureau opricht en de liefde vindt bij Ernesto. Maar haar leven wordt op z’n kop gezet door de komst van Marina, een oude vriendin uit Napels, die met haar kinderen en opnieuw in verwachting aanklopt. Gloria vermijdt het contact met Marina liever, maar wordt gedwongen haar verleden onder ogen te zien als geheimen worden onthuld en de vader van een van Marina’s kinderen opduikt. Een verhaal over het accepteren van het leven zoals het komt en het ontdekken dat geluk soms onverwachte vormen aanneemt.

Vittoria Schisano

‘We wilden een verhaal schrijven over een niet-cisgender vrouw, een sterke en onafhankelijke vrouw, het verhaal ván een transgender vrouw. Vaak worden deze personages in de marge gelaten, zijn ze ondergeschikt aan de rest van de rollen, of in ieder geval gemarginaliseerd,’ zegt regisseur Ivan Cotroneo over de serie. Vittoria Schisano speelt de rol van Gloria. De actrice groeide op in de buurt van Napels en maakte in 2005 haar debuut op de buis. In 2011 maakte ze bekend dat ze een geslachtsverandering onderging en haar naam in Vittoria veranderde. Ze speelde in verschillende films en was de eerste transgender vrouw die op de cover van de Italiaanse Playboy kwam. Vind ik cool.

Nieuw op Netflix

La Vita che Volevi werd gefilmd in in Lecce, Salento en Napels. Fun fact: Vittoria Schisano werd tijdens het filmen zo verliefd op Puglia dat ze er een huis kocht. Serie zien? Nog heel even geduld heb je nodig, maar niet erg lang. Vanaf 29 mei is La Vita che Volevi te zien op Netflix. Voor nu: de trailer.