Dit is de meest praktische én knapste badhanddoek voor mee op vakantie

Dat in al die jaren dat men die loeizware badhanddoeken die zo dik waren als een theaterdoek meezeulde op vakantie níemand ooit eerder heeft bedacht dat dat ook heel makkelijk anders kan, begrijp ik nog steeds niet. Gelukkig kwam daar een aantal jaar geleden dan eindelijk de hamamdoek, en inmiddels zijn er lichtgewicht, sneldrogende handdoekopties te over. Maar nu kregen we er toch eentje voorgesteld die wel héél leuk is.

Duurzame reishanddoek Italië

Buvanha maakt al een tijdje duurzame reishanddoeken geproduceerd van gerecyclede plastic flessen, waar de Nederlandse oprichter flink wat onderzoek in heeft gestopt. Het merk streeft om dit jaar naar 100% gerecycled materiaal te gaan. Daarnaast draagt iedere aankoop bij aan een goed doel: voor elke verkochte handdoek plant Buvanha een boom in Rwanda, waardoor je niet alleen een gezellige handdoek koopt, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet. Een duurzaam reismaatje dus, maar what’s in it for you?

Nou, allereerst de looks, met name van de splinternieuwe ‘Italië’ handdoek, de laatste toevoeging aan de collectie geïnspireerd op reisbestemmingen. Ons lievelingsland wordt in de handdoek vertaald in een grafisch heuvellandschap, levendige kleuren en uiteraard: citroenen. Daarnaast is de doek gemaakt van gerecycled gewafeld microvezel, wat ‘m naast duurzaam ook lekker zacht en licht maakt. Nog wat voordelen:

  • Twee keer minder ruimte neemt hij in dan een normale handdoek, dus in de handbagage en strandtas ideaal
  • Twee keer sneller droogt hij dan een normale handdoek, dus geen gezeur met natte spullen terug naar huis
  • Aan de microvezels blijft geen strandzand plakken, dus geen zand mee in de tas of over de volledige hotelkamervloer
  • Tot een liter water absorbeert hij door z’n wafels
  • De antibacteriële stof gaat niet muf ruiken na een ritje in de tas

Dus. Zwemmen in het Comomeer? Zonnebaden aan de Amalfikust? Of gewoon dagdromen in eigen land? Zet ‘m maar op je lijssie. Twee meter kost € 49,95, ietsje kleiner € 39,95. Ik vind handdoek ‘Stockholm‘ en ‘Portugal‘ overigens ook erg leuk. Niet aan Italië vertellen.