7 restaurants in Taormina voor goed Siciliaans eten

Restaurants Taormina

De Franse schrijver Guy de Maupassant zou gezegd hebben dat je in elk geval een bezoek aan Taormina zou moeten brengen als je slechts één dag op Sicilië kan verblijven. Wij raden je aan er om er meerdere te blijven, want in Taormina zijn er qua goede restaurants meer dan genoeg.

Goede restaurants in Taormina

Otto Geleng

In Taormina vind je twee sterrenzaken en Otto Geleng in het Grand Hotel Timeo is daar een van. Chef Roberto Toro kookt er met simpele Siciliaanse ingrediënten, en ook de wijnen komen van Siciliaanse grond. ‘Als je zulke geweldige grondstoffen hebt, hoef je de ingrediënten niet te veranderen. Je moet alleen weten hoe je ze kunt verbeteren,’ aldus de chef. Signature dishes zijn onder meer inktvisrisotto met lokale Interdonatocitroen en zwart speenvarken met Syracuseaardappelen.
Otto Geleng – Via Teatro Greco 59, Taormina

St. George

Het tweede sterrenrestaurant van Taormina zit in The Ashbee Hotel en kreeg recentelijk zelfs een tweede Michelinster erbij. De jonge chef Delfo Schiaffino deed ervaring op in zaken over de hele wereld, tot hij terugkeerde naar huis. In Taormina is ook zijn menu een ode aan de rijke Siciliaanse ingrediënten. De beroemde sterrenchef Heinz Beck (van La Pergola in Rome) overziet het geheel.
St. George – Viale S. Pancrazio 46, Taormina

I Giardini di Babilonia

Wat laagdrempeliger is I Giardini di Babilonia. Het restaurant bevindt zich aan de binnentuin van een talenschool, waar je dineert tussen de citrus- en lotusbomen en een stokoude vijgenboom. Je eet er Siciliaans, in de vorm van goede pasta’s en veel verse vis.
I Giardini di Babilonia – Via Timoleone 10, Taormina

Trattoria Il Barcaiolo

Via een steil, charmant steegje loop je naar een kleine terrasje overdekt met druivenplanten en uitzicht over de Mazzarò-baai met z’n vissersbootjes. Dat, plus haar gegeven kooktalent, deed Pancrazia Cannavò besluiten om een restaurant in Taormina te beginnen, om gasten te laten proeven van de vangst van de dag. La mamma is er zelf niet meer, het restaurant met het uitzicht en de visspecialiteiten wel, waar haar familie haar nog altijd mee eert.
Trattoria Il Barcaiolo – Via Castelluccio 43, Taormina

Osteria Rosso di Vino

Een osteria gerund door vier vrienden die hun passie voor eten en wijn delen. Buiten op het plein zit je onder de sterren, binnen zijn er een paar plekjes waar je de keuken in kunt spieken. Wekelijks wordt er een nieuw menuutje verzonnen door de chef, gebaseerd op het seizoen. En en wordt niet alleen gekookt: zoete baskels, grissini en brood worden er in huis gebakken van oude Siciliaanse granen.
Osteria Rosso di Vino – Vico de Spuches 8, Taormina

La Taverna dell’Etna

Wil je iets verderop in Castelmola dineren, reserveer dan een tafeltje bij La Tacerna dell’Etna. Een kneuterig zaakje met fantastisch terras op grote hoogte. Er wordt seizoensgebonden gekookt, met vis van dichtbij en producten van het omliggende land. Vergeet niet wat van de lokale olijfolie te proeven (zijn ze trots op) en een glaasje vino alla mandorla te bestellen.
La Taverna dell’Etna – Via Alcide de Gasperi, 39, Castelmola

Shalai

Terug naar luxe, in boutiquehotel Shalai in het binnenland achter Taormina. Chef Giovanni Santoro haalt zijn vlees bij boerderijen om de hoek, waarna het via de familieslager door de handen van getraind keukenpersoneel gaat. Seizoensgroenten komen van kleine producenten en de visvangst vers van de lokale vismarkt. Inspanning voor kwaliteit die Santoro dan ook een Michelinster opleverde voor zijn restaurant, uiteraard samen met een knap staaltje koken.
Shalai – Via Guglielmo Marconi 25, Linguaglossa

Beeld: © Tyson Sadlo / Otto Geleng / Grand Hotel Timeo

Overnachten in Taormina? Vind hier je hotel »