8 romantische restaurants in Italië

Liefde gaat door de maag, maar je tafelgenoot en de setting doen heus ook wat voor een romantisch diner. Van eten in een grot aan zee tot een piepkleine locatie met maar één tafel; neem je je lief mee naar een van deze romantische restaurants, dan heb je alle ingrediënten te pakken. Of je nu een aanzoek gaat doen of gewoon een lekker avondje uit wilt pakken samen.

Romantische restaurants in Italië

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yunji Jang (@yunjijang_)

Grotta Palazzese – Polignano a Mare

Misschien wel een van de beroemdste restaurants van Italië, puur om z’n looks. Grotta Palazzese bevindt zicht in een rotsopening aan de kust van Puglia. Aan de ene kant kijk je dromerig uit over de azuurblauwe zee, aan de andere kant word je omsloten door een eeuwenoude grot. Qua prijzen is het restaurant vanwege de roem niet bescheiden gebleven: een menuutje begint bij 195 euro.

La Loggia – Fiesole

De ideale date? Maak vanuit Florence de klim naar Fiesole, voor een lesje Etruskische en Romeinse geschiedenis en een splendida uitzicht over de grote stad. Schuif wanneer de schemering valt aan onder de terrasbogen van La Loggia, een hotelrestaurant in een oud klooster dat je de hele avond trakteert op fine dining op het bord en de twinkelende lichtjes van Florence. Klaar is Kees. Of Romeo.

Ristorante Ponte Pietra – Verona

Als we het dan toch over Romeo hebben: in Verona zit je voor zo’n romantische date ook absoluut goed. Het is de stad van Shakespeare’s Romeo en Julia, waar je bij het groene Ristorante Ponte Pietra dromerig uitkijkt over de rivier, de gelijknamige brug en je lief aan tafel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Sirenuse (@lesirenuse)

La Sponda Ristorante – Positano

Uitzicht over de Amalfikust, anders nog iets? Ja, klimplanten tegen de muren met bloeiende bloemen, kaarsjes overal en eten dat ‘A culinary love letter to Naples, Vesuvius & the Amalfi Coast‘ belooft te zijn. En dan natuurlijk nog dat uitzicht, dat door de tegen de klif geplakte huisjes in alle kleuren toch net even bijzonderder is dan elk ander zeezicht.

La Pergola – Rome

Een van de beste restaurants ter wereld, want drie sterren. Indrukwekkend, want uitzicht over de Eeuwige Stad. Romantisch, want een weelderig interieur alsof je alvast aanschuift bij je eigen bruiloftsdiner. Over de top, want Waldorf Astoria, en dat staat garant voor exceptionele service.

Le Jardin de Russie – Rome

Vooruit, nog een in Rome. Le Jardin de Russie heeft een waanzinnige tuin met een bordes waar je als koninklijk stel naar beneden kunt schrijden. De binnenzaal is beschilderd à la een oranjerie, waar je sprookjesachtige fine dining doet onder de kroonluchters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Fernandes (@wesley1707)

Solo per Due – Vacone

Kijk, voor het interieurdesign hoef je het niet te doen, maar bijzonder is het wel. In een ramvol gestopte ruimte vol romantiek is één tafeltje voor twee gedekt, waarbij je de service van je leven krijgt. Solo per Due is letterlijk wat het betekent: een restaurant voor maar twee man. Het kamertje bevindt zich in een Romeinse villa in Vacone, een dorpje tussen Perugia en Rome in.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRANDON BARRÉ (@brandon_barre)

Club del Doge – Venetië

Venetië is honeymoon hotspot numero uno, en Club del Doge de plek om het af te toppen. Het restaurant heeft een terras aan de Canal Grande, binnen is het thema goud, bloemen en antiek en komt de Venetiaanse keuken op z’n modernst op tafel.