De mooiste villa’s om te trouwen

Wil je romantiek, dan koers je naar Italië, toch? Serenades onder je balkon, volle wijnen en wapperende rokken op een glooiende heuvel. Niet verrassend dat bijna iedereen Italië als trouwdroombestemming heeft. Voor iedereen die nog een keer ‘si, lo voglio’ (ja, ik wil, maar dan op z’n Italiaans) wil zeggen, selecteren wij vast de fijnste villa’s. Begin maar vast te dromen. En te sparen…

1.  Palás Cerequio Barolo Cru Resort

Gebouwd op een wijnkelder boven 6.000 flessen van de beste wijnen. Voor Italiaanse begrippen ook best lekker en crispy ingericht allemaal.

2.  Villa Carlotta, Comomeer

Botanische tuinen, een eigen museum, maar vooral de villa en de view zelf. Hier gaat iedereen het nog jaren over hebben.

© Villa Cimbrone

3.  Villa Cimbrone, Amalfikust

Beeldschoon hotel, heliplatform, prachtige tuinen, terras met seaview. Allemaal even schitterend.

4.  Villa del Balbianello, Comomeer

Favoriete filmlocatie (Casino Royale, A Month by the Lake, Star Wars Episode II, Attack of the Clones). Prachtig palazzo in het stadje Ossuccio in het westelijke deel van Lake Como.

© Villa Aurelia

5.  Villa Aurelia, Rome

Op mijn lievelingsheuvel in Rome, Gianicolo, gelegen villa die uitkijkt op de stad. Denk citroenbomen en met goud belegde plinten.

6.  Aman, Venetië

Prachtig palazzo (als je niet van rococo houdt zou ik deze overslaan), privétuinen (best uniek in Venetië), twee restaurants en twee boten. George en Amal Clooney vierden hier hun nuptials, oftewel wisselden hier hun geloften uit. Ach, je wilt hier nooit meer weg, zo mooi.