Ryan Gosling is het nieuwe gezicht van Gucci

Je las het als eerste bij onze collega’s van ModMod: de stijlvolste acteur van zijn generatie gaat op reis met de hipste koffers van Italië.

Het Italiaanse Gucci presenteert Ryan Gosling als het gezicht van hun nieuwste campagne. De Amerikaanse acteur moet helpen de Valigeria-collectie aan de man te brengen (valigeria is Italiaans voor bagage). De 48-jarige Ryan Gosling treedt hiermee in de voetsporen van Jared Leto en Harry Styles, die beiden de afgelopen jaren uitgroeiden tot stijliconen pur sang.

Tassen vormen de basis voor het beroemde modehuis. In 1921 opende Guccio Gucci aan de Via della Vigna Nuova in Florence zijn eerste winkel. Daar verkocht hij leren tassen, die hij vervolgens zelf ook ging maken. Onder creatieve leiding van Alessandro Michele is Gucci de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grote omzetdrijver van het luxe conglomeraat Kering. De jaaromzet van Gucci benadert de tien miljard euro.

Gucci presenteerde ook een campagnefilm. Dat is natuurlijk koren op de molen voor de coolste acteur van zijn generatie, die in deze commercial Amerikaanse elementen (cowboyhoed, pick-up truck) koppelt aan het Italiaanse modegevoel.

Tekst: ModMod