Dit zijn de 7 paradijzen om te snorkelen in Italië

In Italië is il mare overal blauw, maar op sommige plekken is het zo kristalhelder-zwembadwater-achtig blauw dat het doodzonde is als je deze niet een keer met snorkelbril en al een bezoek brengt. Zo krijg je nog maar weer eens bevestigd dat ons geliefde Italië toch echt alles heeft: van hoge besneeuwde bergtoppen tot een levendige en kleurrijke onderwaterwereld om te snorkelen.

Snorkelen in Italië

Puglia

In Puglia zijn Polignano al Mare en Grotta del Sangue de plekken waar je moet zijn als het om snorkelen gaat. Polignano is een prachtige plek met veel leven onder water. De Grotta del Sangue, oftewel de Grot van Bloed, dankt haar naam de rode kleur rotswand die ervoor zorgt dat het water ook rood lijkt. Die laatste kun je het best bezoeken met een boottrip waar snorkelen centraal staat.

Sicilië

Sicilië is eigenlijk een van de beste plekken als het om snorkelen gaat, het eiland zit namelijk barstensvol natuur- en zeereservaten. De mooiste plekken om te snorkelen zijn: Capo Gallo, het zeereservaat van Isola Femmine, Vendicari en Plemmirio, en San Vito Lo Capo. Ook rondom de Eolische eilanden kun je onder water je geluk niet op.

Toscane

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook Toscane kent mooie snorkelplekken. Zoals bijvoorbeeld Viareggio en Forte dei Marmi. Als kustplaatsen zijn ze niet zeer memorabel, maar goed snorkelen kun je er wel. Verder hoort Elba ook bij Toscane, en op dit eiland kun je zo’n beetje overal goed snorkelen. Het zeewater zit vol leven.

Ligurië

In Ligurië zijn La Spezia en Cinque Terre de mooiste plekken om te snorkelen. De kust zit vol gekleurde visjes, schildpadden en zeesterren. Gezegd moet worden dat deze kustplaatsen vaak wel een stukje drukker zijn dan bijvoorbeeld op Sicilië. Maar de onderwaterwereld is vrij on-toeristisch, gelukkig.

Napels

Vanaf Napels kun je boot- of dagtripjes boeken naar de eilanden Capri of Procida, deze plekken staan bekend als de beste plekken van deze regio om te snorkelen. Je kunt ervoor kiezen een boottrip met snorkelmogelijkheden te doen, of je kunt een dag of meerdere dagen het eiland verkennen en snorkelen vanaf verschillende kleine strandjes.

Sardinië

Aangezien Sardinië het mooiste zeewater van Italië heeft, is het niet gek dat je ook op dit eiland fantastisch kunt snorkelen. Het water ziet eruit of het gephotoshopt is. De mooiste plekken om te snorkelen zijn Cala Brandinchi, La Maddalena Archipel en Orosei.

De Marken

Vlakbij Ancona ligt Numana, een plek die bekend staat om het feit dat je er goed kunt snorkelen. Zo ook het reservaat Riviera del Conero e Colli dell’infinito, waar het zeewater een prachtige groen-blauwe kleur heeft.