Hoe is het nu met Sophia Loren?

Sophia Loren is de definitie van Italiaanse glamour. Geboren in 1934 als Sofia Villani Scicolone in een arm en gebroken gezin, wist ze van kinds af aan al dat ze actrice wilde worden. Dat lukte, en hoe. Inmiddels is icoon La Loren 89 jaar oud en staat die acteercarrière als vanzelfsprekend op een lager pitje. Maar wat spookt de actrice tegenwoordig eigenlijk uit? En, de vraag die iedereen waarschijnlijk daarbij óók heeft: hoe ziet Sophia Loren er anno 2023 uit?

La Lorens laatste filmrol

In 2020 verscheen Sophia Loren voor het eerst in meer dan tien jaar weer op het witte doek. Zoals het een echte Italiaanse betaamt, wilde Loren zich na vele succesvolle jaren in de schijnwerpers richten op haar familie en zette ze haar acteercarrière op pauze. Maar de keuze om ja te zeggen op La vita davanti a sé was een makkelijke. Haar oudste zoon Edoardo Ponti was co-writer en regisseur van de Netflix-film, en daarbij sprak het script rondom acceptatie, liefde en inclusiviteit haar persoonlijk aan. Haar rol van holocaust-overlever die een Senegalese vluchteling in huis neemt, inspireerde en daagde haar uit. Madame Rosa deed haar ook denken aan haar eigen moeder. Deze filmrol was dan haar laatste, maar de toekomst hield de actrice open: ‘Als ik acteren leuk vind, waarom zou ik er dan mee stoppen?’ zei ze toentertijd tegen The New York Times.

8 fun facts over Sophia Loren die je nog niet wist »

Wat doet de actrice nu?

Sophia Loren heeft huizen in haar geboortestad Rome en in Napels, de stad waar ze opgroeide, maar woont voornamelijk in Zwitserland. De laatste keer dat Loren in het nieuws kwam, was minder goed nieuws: afgelopen september viel de 89-jarige actrice van de trap in haar huis in Genève, waarbij ze haar heup en dijbeen brak. Ze moest haar bezoek aan Bari daarom afzeggen, waar de opening van een nieuw Sophia Loren-restaurant op de planning stond. Ze onderging een operatie en revalideert momenteel thuis, in gezelschap van haar zoons – een proces wat volgens haar manager nog wel een paar maanden kan gaan duren.

Sophia Lorens looks in 2023

De actrice heeft zich in haar leven meerdere malen uitgesproken tegen plastische chirurgie, waarvan iedereen er volgens haar hetzelfde uit gaat zien. Als jonkie werd ze aangemoedigd iets aan haar gezicht te doen, volgens wie haar neus te lang was en haar mond te groot. Toen zelfs haar man op aanraden van de cameraman hierover begon, zei ze: ‘Luister, ik wil niets aan mijn gezicht veranderen, want ik hou van mijn gezicht. Als ik mijn neus moet veranderen, ga ik terug naar Pozzuoli’.

Sophia Loren en zoon Edoardo Ponti in september 2023
Sophia Loren en zoon Edoardo Ponti in september 2023

Onder het mes is Loren dan ook niet gegaan en op haar 72e poseerde de bombshell nog voor de befaamde Pirelli kalender, waarover wild gespeculeerd werd of ze na jaren nee zeggen tegen een naaktshoot nu dan eindelijk uit de kleren ging. Op de daadwerkelijke kalender van 2007 verscheen ze classy in doorschijnend zwart met pareloorbellen. En hoe Sophia Loren er in 2023 uitziet? Zelfs als tachtiger is ze nog altijd een schoonheid. De foto hierboven met haar zoon Edoardo Ponti is begin september dit jaar gemaakt, dus oordeel zelf maar. Over ouder worden zei Loren tegen The New York Times: ‘Als je het verouderingsproces accepteert en in het heden leeft, word je mooi oud.’