Spaghetti alla carbonara
Traditioneel gezien maak je spaghetti alla carbonara met guanciale. Dat is alleen niet altijd even goed verkrijgbaar, dus kun je die ook vervangen door pancetta. En gebruik je liever Parmezaanse kaas, dan mag dat van ons ook.
Recept voor spaghetti alla carbonara
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 350 g spaghetti
- 150 g pancetta of guanciale, in blokjes gesneden
- 4 eieren
- 125 g geraspte Pecorino Romano kaas
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Bereiding
1. Kook de spaghetti in ruim kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot het al dente is. Bewaar een kopje van het kookwater voordat je de pasta afgiet.
2. Terwijl de pasta kookt, bak je de guanciale in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig en goudbruin is, circa 10 minuten
3. Klop ondertussen in een grote kom de eieren en dooier los met de versgeraspte Pecorino. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
4. Wanneer de pasta klaar is doe je deze in de koekenpan bij de guanciale en meng door elkaar
5. Voeg de pasta met guanciale toe aan de kom met het eiermengsel. Meng snel en goed, zodat er een romige saus ontstaat.
6. Serveer de pasta carbonara direct, gegarneerd met extra versgemalen zwarte peper