Spiaggia dei Conigli is uitgeroepen tot een van de mooiste ter wereld

Spiaggia dei Conigli

De wandeltocht van twee kilometer naar dit afgelegen plekje in Italië loont: aan het eind van de rotspartijen word je getrakteerd op een schilderachtig uitzicht op azuurblauw water, een bijna-wit zandstrand en ondiep water waar je linea recta in wilt springen. Waar de reviews bij deze zogenaamde Malediven van Italië nog wat twijfels opwekken, is er één spiaggia in Italië dat wederom in de top 10 mooiste stranden ter wereld is beland dankzij de fanatieke recensenten op Tripadvisor: Spiaggia dei Conigli.

Spiaggia dei Conigli

Jaarlijks worden de Tripadvisor’s Travelers’ Choice Awards bepaald op basis van reviews op de website, waarbij de kwaliteit en de kwantiteit ervan wordt meegenomen. Op nummer 2 (gestegen vanaf nummer 8 vorig jaar) staat dit jaar Spiaggia dei Conigli, oftewel het strand van de konijnen. Het ligt bij het eiland van de konijnen, dat zijn naam dankt aan de vele konijnen die er ooit de dienst uitmaakten. Dat eiland is een natuurreservaat dat je niet kunt bezoeken, maar als we de verhalen mogen geloven wil je eenmaal op het strand geen stap meer verder zetten.

Vanaf april tot en met oktober zit je er gebakken met 20+ graden en voelt het water als een warm bad. Ook zijn er vissen en zeeschildpadden, waarvoor ze het strand sluiten in de avond zodat deze in alle rust hun eieren kunnen leggen. In de woorden van Tripadvisor: “Ongelooflijk blauw water en wit zand bepalen de sfeer op Spiaggia dei Conigli. Het is een rustig strand, perfect om te ontspannen, van de zon te genieten en te zwemmen. Er is veel zeeleven om te bekijken en misschien zie je wel wilde dieren langs de kust. Parkeren is gratis en het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.”

Eén essentieel puntje dat roet in je droomvakantie zou kunnen gooien: het duurt wel even voor je er bent. Spiaggia dei Conigli ligt niet op het vasteland van Sicilië, maar aan de zuidkust van het eiland Lampedusa. Dat ligt zeg maar mijlenver van het vasteland en is dichter bij Tunesië dan bij Italië. Een dikke vier uur met de veerboot, of een vliegtuig vanuit ergens anders in Italië brengt je ernaartoe.