Spaghetti aglio, olio e peperoncino

De simpelste pasta ter wereld die niet alleen goed smaakt op zichzelf, maar ook als basis kan dienen voor heel veel andere pasta’s. Gooi er eens vongole bij bijvoorbeeld, of kleed ‘m aan met paddenstoelen. Maar vergeet niet ‘m eerst te maken zonder poespas, dan ben je meteen verkocht. Al helemaal omdat dat áltijd kan; de ingrediënten vind je terug in elke keukenkast.

Recept voor aglio, olio e peperoncino

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot het al dente is, bewaar een beetje van het kookwater.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode chilipeper toe en bak ze kort maar let goed op dat de knoflook niet verbrandt.
    3. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de koekenpan. Meng goed, voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe om de pasta te binden.
    4. Breng op smaak met zout en garneer met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst. Serveer direct.