Dit plekje in Italië wordt de Malediven van Europa genoemd

Malediven van Italië

De Malediven staan al heel wat jaartjes op mijn bucket list; het lijkt me er echt waanzinnig. De lucky few die ik ken die er zijn geweest zijn ook razend enthousiast, al hoor ik telkens wel één minpuntje voorbijkomen: het kan er een beetje saai zijn. Kun je uitgekeken raken op die parelwitte stranden en helderblauw water? Blijkbaar wel als er verder in de omgeving vrij weinig te beleven valt.

Gelukkig voor ons is er een alternatief dat veel dichterbij is. Tenminste, als ik internet mag geloven. Italië zou namelijk z’n eigen Malediven hebben die bekend staan als ‘de Malediven van Europa’. Klinkt goed. Als ik de foto’s op internet bekijk raak ik al helemaal enthousiast: ik zie daar inderdaad parelwitte stranden en helderblauw water.

Malediven van Italië

Dit plekje heet Spiaggia di Pescoluse, ook wel Maldive del Salento Pescoluse genoemd, dus de vergelijking met de Malediven hebben ze daar zelf ook al ontdekt. Je vindt dit strand in Puglia, bijna 60 kilometer van Lecce verwijderd. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Brindisi, en laat Ryanair daar nou vanuit Eindhoven toevallig heel voordelig naartoe vliegen.

Tsja, op internet ziet het er inderdaad prachtig uit, maar recensies op sites als TripAdvisor zijn wel een stuk kritischer. ‘Wat ons betreft een gewoon strand’, ‘overal lees je dat dit het mooiste strand van de regio zou zijn, des te groter was de teleurstelling’ en ‘ja, het water is helder, ja, het is een zandstrand, maar echt rustgevend is het niet’ is slechts een greep uit de recensies.

Dit strand in Italië is officieel uitgeroepen tot een van de mooiste te wereld »

 

Hmm, oké, waarschijnlijk lijkt het stiekem niet bepaald op de Malediven, maar is het gewoon een fijn strand met leuke beach bars. Ik zag net bij Ryanair een retourtje voor 80 euro, dus ik vind dit alsnog een prima excuus om die Malediven van Europa zelf eens uit te testen. En een excuus om richting Puglia te gaan is altijd welkom, toch?